Adventi naptár

Tedd izgalmasabbá az adventi időszakot!

Advent karácsony napját megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak. Tedd izgalmasabbá ezt a várakozással teli időszakot adventi naptár segítségével. Könnyebben karácsonyi hangulatba kerülhetsz családoddal, ha minden nap valami aprósággal emlékezteted magatokat arra, hogy közeleg az év legnagyobb ünnepe a karácsony. Az adventi naptár minden nap tartogat számotokra egy kis meglepetést.Az adventi naptár története

Az advent időszak egy felejthetetlen, várakozással teli hónap, mellyel átélhetitek az ünnep örömét és varázsát. Az advent szó jelentse eljövetelt jelent eleve. Az eredete még a 4. századik nyúlik vissza és főként. Maga az adventi naptár használatának szokása 1900 körüli időpontra tehető és Németországba. Egy német édesanya próbálta ily módon türelemre inteni kisgyermekét karácsony előtt, hogy december minden egyes napjára egy kis meglepetést, csokit tett egy kemény, beszámozott papírlapra. Miután a kisfiú felnőtt, ezt a szívmelengető ötletet továbbfejlesztette és elkészítette az első adventi kalendáriumot, adventi naptárat. Olyan naptárt szerkesztett, amelyen huszonnégy ablakocska mögé egy-egy darab finomság volt elrejtve, melyek csak a spaletták kinyitása után voltak hozzáférhetőek. Minden egyes nap, egy darab finomság fogyasztható el ebben a formában.

Így teszi szórakoztatóbbá az adventi naptár a hétköznapokat is!

A keresztény kultúrkörben is fontos esemény az adventi időszak. De bárki számára kellemes perceket szerezhetünk egy-egy adventi naptár ajándékozásával, vagy akár saját magunk is elkészíthetjük adventi matricák, dobozok, gyufaskatulyák, színes tasakok, hajtogatott keménypapírok segítségével. A meglepetés és a várakozás öröme találkozik egy adventi naptárban, melybe bármilyen apróság elrejthető, akár csoki, akár cukorka, vagy valami kozmetikum, kis színező, játék, személyesebb ajándéktárgy, az életkortól függően, kinek készül. Nyissatok ki minden nap egy ajtót az adventi naptárban, és várjátok közösen a karácsonyt! A saját kézzel készülő, dobozos, hajtogatós kalendárium előnye, hogy minden évben újra megtölthetitek apróságokkal, meglepetésekkel, ugyanakkor maga a készítése is nagyszerű hangolódás az ünnepekre.