Szűrés
Termék státusza
Kinek?
Mesehősök, design
Termékcsoportok
Alcsoportok
Tulajdonságok
Kiszerelés (db)
1 - 50
Méret
Gyártó

Valentin nap

Valentin-napon az emberek megajándékozzák szerelmüket, szerettüket, vagy szerelmes üzenettel kedveskednek egymásnak.
Ajándékozz te is egyedileg készített ajándékot szeretteidnek vagy lepd meg őket valamilyen kedves dologgal!

Valentin-nap, a szerelmesek fő ünnepe!

A Valentin-nap egy püspöknek, Szent Bálintnak, azaz Valentinnak köszönhető. Innen az elnevezés is. Hazánkban csak 1990-ben kezdték el ünnepelni a szerelmesek napját, ám ma már egyre nagyobb jelentősége van.


18termék 118

Valentin-nap története

Valentin egy katolikus püspök volt, aki összeadta a fiatal párokat, miután II. Claudius uralkodó megtiltotta a katonák házasodását. A frissen házasodottakat a saját kertjéből szedett virágokkal ajándékozta meg. Mikor kiderült Valentin tette, bebörtönözték. Valentin ekkor a börtönőre vak lányának a látását visszaadta. Kivégzése előtt még üzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá:”A Te Valentinod.” Így köthető e naphoz a szerelmeseken kívül az üdvözlő lap küldés és az ajándékozás is. Hazánkban Magyar Virágkötők Szakmai Egyesülete és Guba Ági mester virágkötő vezette be a Valentin-napot.

A szerelemesek napján kívül a virágkultúra népszerűsítése, a tavaszvárás, valamint különböző népi babonák, jóslások tartoznak Bálint-naphoz még.

Ezért ünnepeld te is a Valentin-napot!

Egy szívből jövő, kedves gesztus, ha megemlékezünk róla. Egy ünnepnap, melyen a kedvesünk meglephetjük egy szép csokorral, finom édességgel, egy kedves ajándékkal vagy valami olyan aprósággal, aminek biztosan örülni fog. Tulajdonképpen a szerelmet, a boldogságot ünnepeljük e napon.

Használd bátran a meglepetésdoboz szettünket vagy a Valentin-napi ajándéktáskánkat, csomagolópapírunkat a meglepetés becsomagolásra, vagy dobd fel a kiszemeltednek, kedvesednek írt képeslapot, levelet dekor matricákkal.