Szűrés
Termék státusza
Kinek?
Mesehősök, design
Termékcsoportok
Alcsoportok
Tulajdonságok
Kiszerelés (db)
1 - 20
Méret
Gyártó

Farsang

Vidám farsangot mindenkinek!

A farsang az év legvidámabb, legszórakoztatóbb ünnepe. Vízkereszttől, január 6.-tól a nagyböjt kezdetéig, húshagyókedd éjszakájáig tart. Igazán gazdag néphagyományokra és a tavaszvárásra épül.


58termék 158

Téltemetés, tavaszvárás

A farsangi időszakot vidám bálok, mulatságok, népünnepélyek, karneválok és télűzés, tálbúcsúztató jellemzi. Ez az időszak remek alkalom mindenféle zajkeltésre, bulizásra, bolondozásra, nagyobb eszem-iszom megtartására, és a párkeresésre, udvarlásra, a tavasz érkezését, a szebb időt várva.

A farsangi időszak néphagyományai

Az emberek beöltöztek és hangosan, a telet ijesztgetve az utcákra vonultak, telet jelképező szalma bábukat égettek. Ez a szokás a termékenységet, a bőséget, a tél elmúlta felett érzett örömet, a tavasz beköszöntét szándékozott siettetni és a telet, a hideget, a fagyokat, a rosszat, a gonoszt, a rántást elűzni.

Ezen kívül a párválasztás időszaka is volt egyben. A fiatal, eladó lányokat, illetve a házasulandó fiatalembereket ezeken az eseményeken vezették be először a társaságba. Az esküvői szezon végét is jelentette, hiszen húsvétig már tilos volt az esküvő, a tánc, a hangos vigadalom, szórakozás. A végét, az utolsó három februári napot a farsang farkának is nevezik.

A farsang a karneválok ideje is!

A farsang idején szívesen rendeznek különböző álarcos, jelmezes felvonulásokat. Pont ilyen híres karnevál a délszláv eredetű sokácok faálarcos felvonulás, ismertebb nevén a mohácsi busójárás hazánkban. De ekkor rendezik meg a Velencei és a Riói karnevált is.

Farsang közeledtével bújj te is vidám álarc mögé, űzd el a hideget, a telet és készülj fel a tavaszra, a virágzásra! A beöltözéshez bátran használd a tégelyes arcfestékünk, az arcfestő krétánk, a csillámtetováló készletünk, vagy a hajkrétát. A farsangi finomságokat pedig tálalhatod farsangi mintával ellátott tányérkészleten, szívószállal, de lufikat is bevethetsz dekoráláshoz.