Szűrés
Termék státusza
Kinek?
Mesehősök, design
Termékcsoportok
Alcsoportok
Tulajdonságok
Kiszerelés (db)
1 - 12
Ceruza keménység
Ceruzatest
Gyártó

Balkezes termékek

Egyre változatosabb a balkezes termékek választéka

A balkezes emberek élete kicsit bonyolultabb az átlagosnál. A legtöbb eszközt jobbkezesre tervezik, így ez nagyban megnehezítheti a használatukat. És ezzel egyúttal a mindennapokat, az iskolás éveket is.


6termék 16

A balkezesség nem lehet hátrány!

Míg korábban elnyomták a balkezességet, mára már felismerték, hogy ez nem a legjobb dolog. Inkább segíteni kell a problémamentességet, az eszközhasználatot, mintsem átszoktatni a kicsiket a másik kéz használatára. A balkezességnek nem szabad hátránynak lennie az iskolában vagy a hétköznapokban. Épp ezért fejlesztenek ki szerencsére egyre több balkezeseknek való eszközt, íróeszközt, terméket.

Milyen nehézségekkel találhatják szembe magukat?

Egy teljesen hétköznapi eszköz is gondot okozhat a balkezeseknek, mivel teljesen máshogy kell fogni, használni, mint ami nekik megfelelő. Például ha grafittal írnak, az egész kézfejük olyan lehet. Ez toll esetén is fennáll ugyan úgy. Nem beszélve arról, hogy elmaszatolják könnyedén a már megírt szöveget. Különböző eszközökkel való nyitásnál, mérésnél szintén gondokba ütközhetnek.

Hogy miben más a balkezesek számára előnyös íróeszköz? 

Ergonomikus a fogózónája, a kialakítása, a vastaga, más oldalon helyezkednek el a gombok rajta.

Miből érdemes kifejezetten balkezest venni a balkezeseknek?

Legfőképpen íróeszközökből, tollból, grafitból. Ezeken kívül hegyezőből, ollóból, vonalzóból. De már spirálfüzet is kapható balkezeseknek. Hámozó, konzervnyitó is az az eszköz, melyből érdemes balkezeset venni. De számtalan írószer, tanszer, használati eszköz létezik már kifejezetten balkezeseknek kifejlesztve.

Érdekességek a balkezesekről

Az emberek nagyjából 10%-a balkezes, a többi jobbkezes.

Ami még érdekes, hogy balkezesek esetén a jobb agyfélteke a dominánsabb, ami a kreativitással, a művészi képességekkel függ össze. A bal agyfélteke felel a nyelvi képességekért, így általában a nyelvek nehezebben elsajátíthatóak a balkezesek számára.