Szűrés
Termék státusza
Kinek?
Mesehősök, design
Termékcsoportok
Alcsoportok
Tulajdonságok
Kiszerelés (db)
1 - 48
Ceruza keménység
Ceruzatest
Gyártó

Ceruza

Erre figyelj, ha a megfelelő ceruzát szeretnél venni!

A grafit és színes ceruzák a legkelendőbb, legtöbbet használt és nagyon gyakran elhasznált íróeszközök az iskolai és irodai eszközök között. Fontos, hogy a legmegfelelőbbet vegyük minden esetben!


142termék 160
142termék 160

Egy jó ceruza segít, megkönnyíti a munkát!

Egy jól megválasztott ceruza típus megkönnyíti az írást, a rajzolást, ezen kívül bármilyen alkotó tevékenységet is segíthet.

A színes ceruza és a grafit ceruza kiválasztásánál is pár fontos szempontot észben kell tartani ahhoz, hogy a legmegfelelőbbeket válasszuk. Első és legfontosabb, hogy milyen korosztály fogja használni és mire pontosan. Nem mindegy, hogy a grafit ceruza irodába kell vagy iskolába egy elsős számára. Ahogy az sem, hogy puhább vagy keményebb legyen. Írásra vagy rajzolásra, színezésre szeretnék hasznosítani.

A színes ceruzák is számos formában léteznek, mint például a pontozott, könnyebb fogást biztosító ceruza, vagy a háromszög ceruza. Ezekre egy kisebb gyereknél feltétlenül szükség van, hogy könnyebb legyen a fogásuk, a rendszeres használatuk. Vonzóbb lehet az írás, a tanulás különböző mesehősökkel díszített változatokkal.

A grafitról

A grafitceruza alapanyaga a grafit, ami egy ásvány tulajdonképpen. A grafit ceruzákat keménységük szerint osztályozzuk 9H-tól (Hard) 9B-ig (Black). A H-9H keményebb ceruza, főleg műszaki rajzok elkészítésére használják. HB kifejezetten írásra használatos ceruzatípus. A B-9B puhább ceruza típus, azt inkább a rajzolásra, illetve tónusértékek felvételére érdemes vásárolni. Léteznek speciális ceruzák is, mint a mechanikus (töltőceruza) vagy a toló betétes, Rotring ceruzák is. Ezek kifejezetten írásra lettek létrehozva.

A színes ceruzákról

A színes ceruzákra szintén sokszor lehet szükség, színezéshez, szövegek kiemeléshez, iskolai használathoz. Színesekből is akad kisebb és nagyobb készlet, különböző alakú színesek, kétszínű változatok, de aquarell változat is, festéshez, alkotáshoz, hobby tevékenységekhez.