Szűrés
Termék státusza
Kinek?
Mesehősök, design
Termékcsoportok
Alcsoportok
Tulajdonságok
Kiszerelés (db)
1 - 27
Gyártó

Filctoll, rostiron

Tedd izgalmasabbá rajzaid, felirataid filctollal!

Filccel, rostirónnal, tűfilccel mutatós, maradandó rajzokat, kalligráfiai írásokat, feliratokat készíthet az ember, de még a színezésben is remekül felhasználható. A mindennapokban ugyan úgy, mint kreatív tevékenységek közben hasznosíthatóak az előnyös tulajdonságaik a különböző filctípusoknak..


58termék 158
30

Filctoll, 1 mm, Stabilo Pen 68, vegyes színek, db

Több, mint 100 darab 
315 Ft 
220 Ft
22

Tűfilc, 0,4 mm, Stabilo Point 88, vegyes színek, db

Több, mint 10 darab 
295 Ft 
230 Ft

Használd bátran a különböző filctollakat!

Dekorációk készítéshez, színezéshez, rajzoláshoz, íráshoz, kiemeléshez, kreatív hobbyhoz, otthon, irodai és iskolai tevékenység egyaránt jól használhatóak a filctollak. Többféle méretben, vastagságban, színösszeállításban, kiszerelésben, fajtában elérhetőek lehetnek.

Miért pont filctoll?

A filctoll használatának előnye, hogy szépen ki lehet vele emelni egy-egy kép részleteit, aprólékosabb rajzokat készíthetünk, vagy maradandó feliratokat.
Színezéshez is tökéletes, élénk színeivel. Sokkal egységesebb lesz a végeredmény is, kevésbé csíkos, mint például sima ceruzával való színezéssel. Több felületen alkalmazható. Sokszor nagyon hosszan tart, nem törölhető le egy fél mozdulattal, így a tartóssága is csak előnyére szolgál. Sokoldalúan felhasználható.

Filctoll típusok

Megkülönböztetünk vizes és alkoholos bázisú filceket. Az alkoholos filcek maradandók, le nem törölhetők, hiszen olyan tintával vannak töltve, amelyek nem vízoldhatóak. Előnyük, hogy gyorsan száradnak és majdnem minden felületre írni lehet velük. Azaz nem csak papíron működnek, hanem kerámián, kavicson, műanyagon is. Gyorsan száradnak, víz- és kopásálló tintával töltöttek.

A vizes bázisú, hagyományos filcek könnyebben letörölhetőek ezzel szemben, ha nem papíron vannak használva. Ott azonban gyönyörű színekkel remekül tudnak érvényesülni. Különböző vastagságban, vékony és vastag hegyű változatban kaphatóak, továbbá rengeteg színben.

Az ecsetes végű filcek, azaz ecsetfilcek elsősorban kalligráfiához, szebb íráshoz hasznosíthatóak. Nagyon szép, vékony vonalakat lehet velük húzni, de lehet kiemelni is velük különböző részeket a rajzon. Teljes kép is megrajzolható velük.

Az akvarell filctollak vízzel maszatolhatóak, elmoshatóak, így hagyományos módon használhatóak, rajzoláshoz, színezéshez, de különlegesebb technikával, akvarell papíron is jól mutatnak.

Tűfilcek vékony hegye, erőteljes színe aprólékos színezéshez, kreatív alkotásokhoz, szövegkiemelésekhez alkalmasak. Nagyon pontos munkát tesznek lehetővé.

A filcek között találhatunk még különlegesebb fajtákat is, mint a táblafilc, a krétamarker (folyékony kréta), vagy a lakkfilc.

A filcek felhasználása

A filctollak használatával nem csak gyönyörű rajzok, képek, de kreatív ajándékok, meghívók, képeslapok, feliratok, dekorációk, díszek, egyéb alkotások is készíthetők. Ezen kívül az iskolában, irodában is jól alkalmazhatóak előnyös tulajdonságaik miatt. Egy-egy szöveg kiemeléséhez, leírásához tökéletesek. Filccel való jelöléssel fontos időpontokat, találkozókat, eseményeket jelölhetünk meg.