Gyertyakészítő szett

Dobd fel a napod és a lakásod is saját gyertyával!

Korábban nagy keltje volt az otthoni gyertyakészítésnek, hiszen mindennapos dolog volt a használata. Majd a modern világítás megjelenésével egyre kevesebben mélyültek el a gyertyakészítés tudományában és elfeledetté vált e izgalmas tevékenység, hiába lehet vele gyönyörű alkotásokat készíteni. Ám a kreatív elfoglaltságok között újra megjelent a gyertyakészítés, hiszen szebbnél szebb dolgokat készíthetünk minimális alapanyagból így. A kész gyertya pedig feldobhatja az otthonunk, díszítheti és melegséget hozhat a mindennapokba.Gyertyakészítés alapanyagai

A gyertyakészítés alapanyagai igen sokfélék lehetnek. Természetes és mesterséges anyagok, nagyipari és hobby szintűek is. Korábban állati faggyúból vagy paraffinból készítették gyertyát. Ma már ennél jóval több alapanyag áll a rendelkezésünkre, merítéssel készülő méhviasz (nehéz vele dolgozni, de megéri, mesés méz illatú), gyertya és repceviasz, faggyú, paraffin, ami a leggyakrabban használt alapanyag (kőolajból készítik, könnyen megmunkálható), sztearin, ami egy természetes anyag (öntéssel készül, viszont törékeny), vagy zselé. Ezekhez a gyertyákhoz különböző illatanyagokat, illóolajokat, és díszítő elemeket, például virágokat, kagylókat, csillámot, színezőanyagokat is tehetünk. Továbbá kanócokra és gyertyaöntő formákra lesz még szükségünk.

Így készíts te is gyertyát

A gyertyakészítéshez először is meg kell ismerned a különböző alapanyagokat, érdemes a gyártási technika után olvasni, majd be kell szerezni a készítéshez szükséges eszközöket. A technika függ az alapanyagtól is.

A háztartásban megtalálható korábbi, megmaradt viaszos gyertyát is újra lehet hasznosítani. Újraolvasztod a gyertyákat gőz vagy tűz fölött alacsony hőfokon, majd új formába öntöd őket egy kanóc középre helyezésével.

Viszont nagyban megkönnyíti a dolgod, ha ha gyertyakészítő szettet veszel, amiben minden alapanyag, kellő eszköz megtalálható.

Ezért készíts te magad gyertyát!

Ha saját magad készíted a felhasználásra szánt gyertyákat, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem csak a külseje, a kinézete, hanem az illata, a színe is egyedi, rád jellemző lesz. Biztosan tudni fogod, milyen alapanyagok kerültek bele, és saját magad díszíthetsz is minden egyes darabot.

Gyertyakészítés előnyei

Az otthoni gyertyakészítés nem csak egy egyedi termék legyártása, hanem kiváló hobby, mely tökéletesen kikapcsolja, feltölti az embert és nagyszerű önmegvalósítás is. Ráadásul az elkészített gyertya örömet, melegséget hoz a lakásba, nagyszerű dísz, dekoráció, de akár ajándék is lehet.