Szűrés
Termék státusza
Kinek?
Mesehősök, design
Termékcsoportok
Alcsoportok
Kiszerelés (db)
10 - 200
Gyártó

Gyöngyfűzés, ékszerkészítő készlet

Készítsd magad el az ékszereid gyöngyfűzéssel!

Az ékszerkészítés, a gyöngyfűzés majdnem egyidős az emberiséggel. Már az ősi kultúrában is igény volt az ékszerek elkészítésére, viselésére, a különböző ruhadarabok dekorálásra, díszítésére. Napjainkban pedig újra divatba jött a gyöngyfűzés, mint szabadidős elfoglaltság és a saját magunk által készített, egyedi ékszerek viselése is.


19termék 119

Készíts saját ékszereket gyöngyfűzéssel!

Az első emberek már készítettek ékszereket, bár nem gyöngyből, hanem csontból, állati szarvakból, fogakból, szárított növényi termésekből, magvakból, fából. Ez volt az alapja a mai gyöngyfűzésnek. Aztán egyre fejlettebb lett az eszköztáruk, az alapanyagok választéka és vele az ékszerkészítés is. Kagylóból, korallból, fából, szebb kövekből készült változatok már tartósak voltak. Ma pedig már direkt erre a célra létrehozott gyöngyből, műanyagból készülhetnek saját kezűleg az ékszerek.

Gyöngynek tulajdonképpen a közepén lyukkal ellátott apró díszítő célzattal készülő holmikat nevezzük, amik a felfűzést lehetővé teszik. Napjainkban az üveggyöngyök, kásagyöngyök a legelterjedtebbek, és főként ruházati díszítő célra használják őket vagy ékszerkészítéshez.

Ezért jó, ha kipróbálod a gyöngyfűzést!

A gyöngyfűzés nem csak remek dolog ékszerkészítéshez, ruhadarabok díszítéséhez, dekorációhoz, hanem készségfejlesztésnek sem utolsó! Nagyszerűen fejleszti a finommotorikát, a kézügyességet, a kézfej izmait, de a szépérzéket, a megfelelő odafigyelést, számolási készséget, a megfigyelőképességet is. A kreativitást, az alkotókészséget is fejleszthetjük vele. Rengeteg dolgot fejleszthetünk vele, épp ezért tökéletes elfoglaltság kisebb gyermekeknek, de idősebb embereknek is.

A gyöngyfűzés tökéletesen kikapcsolja, feltölti az embert egy rohanósabb, stresszesebb napon is. Igazi lélekemelő elfoglaltság, nem beszélve az elkészült remekművekről, melyeket számtalan módon felhasználhatunk.

Mit készíthetsz gyöngyfűzéssel?

Gyöngyfűzéssel készülhetnek karkötők, nyakláncok, fülbevalók, hajdíszek, de nagyon egyedi dolgok készülhetnek vele még. A gyöngyfűzéssel készülő ékszer lehet ajándék is, díszíthetjük vele ruhánkat, esetleg lakó környezetünket is.