Szűrés
Termék státusza
Kinek?
Mesehősök, design
Termékcsoportok
Alcsoportok
Tulajdonságok
Kiszerelés (db)
1 - 8
Méret
Gyártó

Halloween

Halloween éjszakája egy igen izgalmas este

A Halloween hazánkban egy viszonylag friss, ám annál népszerűbb, egyre jobban ismert, közkedvelt nap. Október 31. éjszakáján, a Mindenszentek katolikus ünnep előtti estén kerül megrendezésre. Vidám, szórakoztató nap, melyet mulatozás, beöltözés, cukorka gyűjtés, faragott tökök jellemeznek.


9termék 19

Halloween története, múltja

A Halloween és a tökfaragás több, mint ezer évvel ezelőtt vált hagyománnyá. Írországból származik, és egy ősi pogány, kelta fesztiválból, az őszi Samhain ünnepből, a kelta napisten tiszteletére rendezett ünnepből eredeztetik tulajdonképpen. Ezt a hagyományt 1840-es években az Írországból kivándorolt emberek vitték tovább, majd honosították meg Amerikában és terjedt el világszerte. Nálunk a 2000-es évek elején kezdtek elterjedni a halloweeni szokások és népszerűvé válni, a külföldi filmek begyűrűzésével.

Így ünnepeld a Halloweent!

Számos izgalmasabbnál izgalmasabb szokás, és ősi, népi hiedelem kötődik hozzá. A hagyomány szerint e napon a halottak lelkei az élők között szabadon sétálhatnak. Elriasztásuk miatt van az ijesztő beöltözés, dekorálás, cukorka osztogatás és a kivilágított házak. E módon az ördögi, rossz szellemek eltűnnek.

Ha te is meg szeretnél emlékezni róla, faragj tököt, dekoráld ki a lakást és öltözz be! Használd bátran a weboldalunkon kapható dekor matricákat, kreatív csomagot lakás díszítésre, arcfestésre az arcfestő készletünk, vagy dobd fel a hétköznapokat Halloween-i radírral, ceruza készlettel.