Szűrés
Termék státusza
Kinek?
Mesehősök, design
Termékcsoportok
Alcsoportok
Tulajdonságok
Gyártó

Hegyező

Mindig legyen hegyes a ceruzád!

Legyen szó otthoni, iskolai vagy irodai ceruza használatról, kreatív időtöltésről, írásról vagy munkavégzésről, a ceruzákat csak szépen kihegyezve jó használni. A hegyes ceruzához pedig megfelelő hegyező szükséges. Lehet tekerős, hagyományos vagy elektromos hegyező, a lényeg, hogy az íróeszközt megfelelően kihegyezze, alkalmassá tegye a használatra.


15termék 115

A hegyező jó, ha kéznél van!

Egy lyukú, két lyukú, tartályos, tekerős, cuki figurás, színes, elektromos vagy kézi hegyező. Számos fajtája akad a hegyezőknek. Mindegyik mást tud, más ceruzákhoz való, másban előnyösebb. Az biztos, hogy mindegyik elengedhetetlen az iskolai, irodai munkához, kreatív időtöltéshez, íráshoz, rajzoláshoz, színezéshez. Bárki könnyen megtalálhatja a neki megfelelő hegyezőt, ha figyelembe veszi, mire fogja használni.

Hegyező történelem

A hegyezést korábban kézi módszerrel, késsel való vágással oldották meg. Ez a módszer erősen pazarolta a ceruza anyagát, sok volt a leeső forgács és nem volt könnyű munka. Majd létrehozták az igényekhez szabva a mechanikus ceruzahegyezőt 1828-ban, Franciaországban. Ez egy kúp alakú szerkezet volt, mely megkönnyítette a hegyezést, kevesebb forgács keletkezett, a ceruza is tovább bírta, de még nem volt az igazi. Végül 1910-es évek elején született meg az első hagyományos, majd elektromos hegyező.

Hegyező fajták

Elektromos hegyező

Nagyobb mennyiségű ceruza hegyezésekor előnyösebb és hatékonyabb az elektromos hegyező, vele, jóval gyorsabb munka kivitelezhető, több ceruza kihegyezhető pillanatok alatt. Ráadásul a kezünk sem fájdul meg az ismétlődő hegyező mozdulattól. Az elektromos hegyező lehet elemes vagy a hálózatról történhet a használata. Az előbbi termék mobilabb, könnyen magunkkal vihető, több helyen használható, az utóbbit viszont nagyobb teljesítmény jellemzi. Magasabb áruk ellenére sokan döntenek mellettük.

Hagyományos hegyező

A hagyományos hegyező fémből vagy műanyagból készül leginkább. De akad faburkolatú is. Itt az alaphoz rögzített éles penge levágja, lefaragja a ceruzáról a felesleget, kézi elforgatás hatására. Ez a legelterjedtebb, legegyszerűbb hegyező fajta. Előnye, hogy kis helyen elfér, akár egy tolltartóban is és pár mozdulattal megoldható a hegyezés. Viszont több ceruzánál jelentős munka és megfájdulhat a hegyezést végző ember keze, csuklója. Egylyukú és kétlyukú kivitelben is kapható, különböző vastagságú ceruzákhoz alkalmazva.

Tartályos hegyező

A hagyományos, tartállyal kombinált hegyező használata is egyszerű, de nagyszerű. Előnye, hogy a forgács nem lehullik a szabadba, hanem egy tartályban összegyűlik, és onnan egy mozdulattal kiüríthető. Kicsit már nagyobb változat, mint a hagyományos hegyező, de még mindig akkora, hogy a tolltartóba, iskolatáskába, táskába könnyedén befér.

Tekerős hegyező

A hagyományos hegyezővel szemben a tekerős hegyező kisebb erőkifejtéssel működik, így lényegesen egyszerűbb. Ráadásul gyorsabban kihegyezhetünk vele minden ceruzát. A kézi meghajtású, tekerős hegyezőnél egy szorító segítségével az asztalra rögzítjük a hegyezőt, majd a kar forgatásával kihegyezzük a bele helyezett ceruzát.

A kellő funkcionalitás mellett egy kis eredetiséget is csempésznénk a hegyezésbe, akkor számos egyedi kialakítású, mintájú, formájú hegyező kapható ezeken kívül.

Iskolai, irodai, vagy otthoni használatra használnánk, a hegyező elengedhetetlen a látványos, jól használható, hegyes ceruzák eléréséhez.