Szűrés
Termék státusza
Kinek?
Mesehősök, design
Termékcsoportok
Alcsoportok
Tulajdonságok
Méret
Gyártó

Iskolatáska elsősöknek

Az első iskolás év egyik legizgalmasabb feladata a megfelelő iskolatáska kiválasztása. Válaszd elsős kisgyermeked számára azt az iskolatáskát, mely a legjobban tetszik neki, de figyelj arra is, hogy ideális legyen számára, kialakításban, méretben, súlyban is. Illetve az sem baj, ha sokáig tudja használni!


29termék 129

Az első osztályba készülő gyerekek szüleinek van az egyik legnehezebb feladatuk. Kiválasztani az első iskolatáskát felelősségteljes, fontos és meghatározó feladat! Nagyon tudja befolyásolni a megfelelő iskolatáska a gyermek első évét és azt, hogy szeretni fog-e iskolába járni, vagy sem.

Ezeket a szempontokat vedd figyelembe egy elsős iskolatáskájának kiválasztásánál!

Iskolatáska színe, mintája

Egy iskolába készülő, az első tanévet megkezdő kisgyermeknek a legfontosabb az iskolatáska kinézete, színe! Hogy kellőképpen szeresse, enged, hogy ő válassza ki azt a mintát, mesefigurát, színt, mely a legjobban tetszik neki. Hagyd, hogy az alábbiak figyelembe vételével, maga választhassa ki a kedvenc táskáját.

Az elsős iskolatáska kialakítása

A másik fontos szempont, melyet vegyél figyelembe mindenképpen, hogy az iskolatáska kialakítása tökéletes legyen a kisgyermeked számára. Elengedhetetlen az ergonómikus, gerinckímélő hátkialakítás! Ez azért annyira fontos, mert az így kialakított iskolatáskák nem terhelik a kisgyermek gerincét, így talán ez az elsődleges dolog, melyre oda kell figyelni. Ez mellett figyelembe kell venni a táska méretét, súlyát és a kialakítását is. Egy kicsi gyermek még nem képes nagy súlyt cipelni maradandó gondok nélkül, ezt figyelembe véve, érdemes könnyű iskolatáskát választani. A méretezésre is fordítsunk gondot. Ha ormótlanul nagy, elveszik a gyerek alatta, ha pedig ellenkezőleg, túl kicsi, akkor nem fognak elférni benne kényelmesen tanszerek. Az elsős gyermekek számára a dobozos, merev falú kialakítás a legelőnyösebb. Ez lehetővé teszi, hogy gyűrődéstől mentesek legyenek a füzetek, tankönyvek és átláthatóbb, mi hova került. A komfortérzetet növeli az is, hogy milyen anyagból készül. Vízálló legyen, ugyanakkor az sem baj, ha a hátrésznél nem izzad be a gyermekünk. A könnyű tisztíthatóság, a nagy teherbírás, strapabíróság is fontos.

Apró dolgok, melyek növelik a táska praktikumát

Jó, ha van az elsős iskolatáskáján egyéb dolgoknak kialakított rész, terület is a kulacsnak, ételes doboznak, tolltartónak és nem kell külön keresgélni a táska alján, hogy hol van. A kisgyermek egészségét nagyban óvja, ha az iskolatáskán van fényvisszaverő rész, a névnek, címnek szintén egy plusz felület. Az aljára kerülhet egy keményebb, koszolódást megelőző felület és a vállpántokon kívül egy fogantyú, hogy kézbe is lehessen vinni, illetve egy csat, melyet a mellrésznél össze lehet kapcsolni, a csúszkálás ellen.

A praktikus, a funkcióját jól betöltő, erogónmikus, keményfalú iskolatáska jó szolgálatot fog tenni elsős gyermeked számára az egész évben! Nézd meg választékunk!