Pixelhobby

Pixelhobby a legújabb időtöltési forma

A videojátékok látványvilága inspirálta pixelhobby nagyszerű időtöltés. Apró pixelek segítségével fantasztikus formavilág, egy teljes kép bontakozhat ki a lapokon. A pixelhobby szett előnye, hogy nem korhoz kötött. Bárkit ugyan úgy le tud kötni.

Hogy mik is azok a pixelek?

A digitális képfeldolgozásban a képpont (angolul pixel) egy pont egy rasztergrafikus (vagy pixelgrafikus) képen, azaz olyan digitális kép, ábra, melyen minden egyes képpontot (pixelt) önállóan definiálunk. A sorokat és oszlopokat alkotó képpontok különböző színűek lehetnek, melyeket előre megszab a sablon és ezekből a pontokból áll össze a rajz vagy kép. Olyan, mintha mozaikkockákból tennénk ki az adott képet, mely végül egy nagy képet, mintázatot alkot. A Pixel kép lehet egy kész sablon kép, vagy a képzeletünk alapján készítetett kép is, melyet mi találunk ki. Ez függ a Pixel hobby szett milyenségétől. Meghatározott és előre leírt színek vagy szimbólumok segítségével készül el az a kép, mely megmutatja mindegyik színű pixel pontos helyét, ha sablon képet készítünk.

Pixel hobby előnyei

A pixel hobby egy olyan kreatív tevékenységnek, mely remek kézügyesség, készség fejlesztő. Tökéletesen fejleszti a türelmet, az összpontosító képességet, a megoldó képességet, mindezek mellett a kézügyességet, a finommotoros mozgást, a térlátást is. Továbbá a képzeletvilágot is remekül lehet vele fejleszteni, ha nem előre elkészített sablonra készítjük a képet. Egy olyan kézműves tevékenység, mely rendkívül jó szórakozást tud nyújtani, miközben feledteti velünk a napi stresszt, gondokat, bánatot. Tehát igazán megnyugtató dolog a pixel hobby.

Változatos mintájú, színű, nagyságú, ügyességi fokú képeket lehet készíteni Pixel hobby készlettel. Felnőttek, kisgyermekek egyaránt használhatják időtöltésként a Pixel hobbyt. Minél nagyobb kockákkal, kisebb alapra készített pixel képek a kisgyermekek számára készülnek, és kevesebb kézügyességet igényelnek. Nagyobb alaplapra, minél kisebb kockákkal készülő képnél pedig a tapasztaltabb, nagyobb kézügyességgel rendelkező emberek készíthetnek pixel képeket. Ekkor részletesebb, szebb, minőségibb, élethűbb, képhatásúbb lesz az elkészült mű. A Pixel hobbyval létrehozott kép mutatós kiegészítője lehet az otthonunknak is, hiszen dekorációnak sem utolsó. Ráadásul ajándéknak is kíváló!