Rajzolás, színezés, ragasztás, díszítés

Alkotással tedd izgalmasabbá a napjaid!

Nagyszerű, izgalmas időtöltés bármilyen korosztály számára, és stresszlevezető hobbynak sem utolsó a rajzolás, vagy a színezés, esetleg a ragasztás. A szabadon történő, nem vezetett alkotás, egy egyszerű fehér lap megtöltése igazán újszerű kreatív energiákat szabadít fel az emberben, és számos jótékony hatása van a szervezetre.

A rajzolás, színezés, ragasztás jótékony hatásai

A rajzolásnak, a színezésnek, a ragasztásnak, egyszóval a kreatív tevékenységek végzésének számos jótékony hatása van testileg, lelkileg az emberre. Mindegyik olyan elmélyült, boldogságot okozó időtöltés, mely segít oldani a napi stressz okozta gondokat, fejleszti a koncentrációs képességeket, a figyelmet, a kézügyességet, nő a kreativitásunk közben, de a problémamegoldó képesség és a szem-kéz koordináció is. Illetve a gondolkodásunk, emlékezőtehetségünk is pallérozza erősen.

Az önkifejezés egyik legjobb eszköze a kreatív időtöltés, a rajzolás vagy a színezés. Olyan pompás kikapcsolódási lehetőség, mely az embert feltölti hosszú időre, megteremti a pillanatnyi harmóniát körülötte, miközben kikapcsolja a külvilágot, a nehézségeket, a bajokat, a hétköznapi gondokat. Mivel az adott cselekvésre tud csak fókuszálni, figyelni az ember, így remek énidő lehet belőle. De családi, baráti, közös időtöltésnek is kitűnő!

Azzal, hogy az érzéseinket, élményeinket papírra vetjük, összehangoljuk az agy különböző területeit, és közben feldolgozzuk azokat a történéseket, melyek foglalkoztatnak. A figyelmünket a problémákról egy nyugodt, produktív irányba visszük. Egyszóval kirajzoljuk, kiszínezzük, ki kreatívkodjuk magunkból a minket érintő dolgokat. Az alkotás öröme megteremti a békés, nyugodt légkört, az elkészült mű pedig tökéletes lakásdekoráció, vagy ajándék is lehet egyúttal. A saját kézzel készült rajzok, festmények, kreatív alkotások mindig sokkal értékesebbek annak, aki kapja, mint egy boltban vásárolt remekmű, hiszen benne van a készítő ideje, szeretete, egyszóval a lelke is.

Az alkotás nincs korhoz, nemhez, kézügyességhez kötve!

Ráadásul a rajzolás, vagy a színezés nincs korhoz, nemhez kötve. Ugyan olyan élvezetet nyújthat egy 70 éves idősebb úrnak, mint egy 6 éves kislánynak. Nem túl eszközigényes sem. Egy kis ragasztó, üres lap, maradék színes papír, bab, rizs, száraz levél, virágok, termések, színes és fekete ceruza, radír kell csak az alkotáshoz és némi szabadidő. Kézügyességre sincs feltétlenül szükséges. Ha van képzelet, elképzelés, akkor már alkothatunk is!