Slime, gyurma

Slime és a gyurma nem csak a gyerekek játéka!

A gyurma és a legújabb felfedezés a slime, nem csak egy játék, hanem jóval több is lehet annál. Ha a gyurma szó megemlítésre kerül, akkor a gyermekkorunk jut eszünkbe és az ovis játék. Pedig nagyszerű elfoglaltság nagyobb korban is.

 

 

Slime és gyurma

Mi a különbség a slime és a gyurma között? A gyurma kemény anyag, mely átveszi a tenyér hőjét és annak hatására megpuhul, gyurmázható állaga lesz. Később, ha a levegőn marad, visszakeményedik eredeti anyagminőségére. A slime ezzel szemben különleges textúrájú, nem teljesen folyékony, de nem is teljesen szilárd. Az anyaga, gyúrhatósága miatt a stresszlabdát is jó ki tudja váltani. Rengeteg színben kapható.

A gyurmázás és a slime előnyei

A gyurma és a slime használatának számtalan előnye van, és sokféle dolgot lehet vele alkotni az egészen amatőr dolgoktól a profi szobor utánzatokig. Egy olyan szuper anyag mindkettő, mely alkotásra tökéletes. Nagyszerű képzeletfejlesztő, kézügyesség növelő, jól lehet vele kísérletezni. Fejleszti a finommotorikát és az érzékelést is, de jó hatással van az idegrendszerre is. Megnyugtató. Nem beszélve az alkotás folyamatáról, mely szintén fejlesztő, nyugtató hatású és remek önkifejező eszköz is. Egy fárasztó nap után ki tudja az embert tökéletesen kapcsolni. Ráadásul rendkívül izgalmas dolgok is készíthetőek vele, remek lakásdekorációnak, vagy ajándéknak is.

Mindkettő nagyszerű alkotó, nyugtató tevékenység. meglepő, hogy mi mindent létre lehet hozni mindkettőből.