Blog

Alkoss gyémántfestéssel!

2021.02.06 10:58
Alkoss gyémántfestéssel!

Az alkotó, kreatív időtöltésnek számtalan, pozitív hozadéka van. Nem csak egy nagyszerű elfoglaltság, hanem megnyugtatja az embert, fel is tölti energiával, ötletekkel, életerővel. Egy kis kézműveskedés rendkívül jó stresszlevezető tevékenység, a napi hajtás, gondok után és kellőképpen szórakoztató is. Érdemes beiktatni rendszeresen az életünkbe, ha minőségi időtöltést szeretnénk.

A gyémántfestés az egyik ilyen alkotó, kreatív energiát adó ágazat, melyet érdemes kipróbálni. Úgy készíthetünk önállóan gyönyörű festményeket és érhetjük el a sikerélményt, pár eszköz segítségével, hogy nincs kiemelkedően jó kézügyességünk. Nem kellenek hozzá különleges képességek, csak egy kis idő, türelem, koncentráció és maga a gyémántfestős szett.

Mi is a gyémántfestés?

Egy öntapadós, előnyomott sablont, képet kell elképzelni, melyre előre megadott színek, ábrák segítségével a készletben lévő különböző színű, csillogó strasszokat kell felhelyezni, egy speciális, toll formájú eszközzel, aplikátorral az alapra.

gyémántfestés

Gyémántfestés szett tartalma

A sablon lehet többféle anyagból is, a lényeg, hogy gyárilag felvitt öntapadós felületre ragadjanak a kövek. A felhelyezni kívánt strasszok különböző formájúak lehetnek. A „gyémántot” az akrilból csiszolt 3D-5D hatású kövek alkotják, elérve a megfelelő csillogást, térhatást. Végül kialakul a kész, nem túl hétköznapi kép.

Tehát a gyémántfestős szett tartalmaz egy sablont, egy aplikátort, szilikon lapocskát, amely segít, hogy az aplikátorral áthelyezhetők legyenek a gyémántok, egy mini tálcát és a köveket.

Kiknek ajánlott

gyémántfestés sablon

Nem igényel nagy kézügyességet, ám mégis szórakoztató, kreatív időtöltés, így bárki számára ajánlott. Az elkészíthető gyémántkép a sablon méretétől és a színek számától függően könnyebb vagy nehezebb nehézségi fok alá esik. Így egészen kicsi gyerekek is kipróbálhatják, 6 éves kortól, egészen felnőtt korig bárki megtapasztalhatja a szépségét e műfajnak.

Gyémántfestés

Hívják gyémánt kirakónak és gyémántszemes kézimunkának, mozaikkirakónak is a gyémántfestést. A végeredmény egy elképesztő minőségű kép. Az elkészüléséig pedig szórakoztató, vidám, ám koncentrációval, precizitással teli időszakot tudhatunk magunk mögött, mely nagyszerűen kikapcsol a tevékenység közben. A kép pedig lakásunk ékessége lehet, bekeretezett állapotban!