Blog

A nyári időszakban előfordulhat, hogy annyira meleg van, nem lehetséges ezáltal a szabadban tartózkodás és beszorul a család a négy fal közé. Vagy akár egy esősebb nap is érkezhet. Ilyenkor érdemes valami olyan hasznos időtöltést választani, mellyel repül az idő.

Ha a te gyermeked is szeptembertől iskolába megy, akkor bizonyára elgondolkodtál már azon, miket kell megvenned feltétlenül az iskolába. Sokszor az iskola maga ad egy tanszerlistát segítségképpen, és azt kell tételről tételre megvásárolni, de van ahol ez nincs. Ezért amolyan segítségként, útmutatóként készült e blogcikk, hogy könnyebb legyen a beszerzés.

A Kidea termékek egyedülállóak, izgalmas kivitelezésükkel és remek minőségükkel. Rengeteg termékfajtát megtalálhatunk náluk, legyen szó iskolai felszerelésről vagy kreatív hobbyhoz termékekről.

Minden kislányban él a vágy, hogy az anyukájára hasonlítson, épp ezért gyakran utánozza a cselekvéseiben, kinézetében őt, ezzel kifejezve a pozitív érzelmi kötődését. Ez teljesen természetes dolog. Ahogy az is, hogyha látja az édesanyjától, hogy az festi a körmét, kisminkeli magát, befesteti a haját más színűre, akkor ő is azt szeretné. Ez is egyfajta szerepjáték, mely a kisgyermek egészséges fejlődésének része. Lehetővé teszi számára a kreativitása kibontakozását, önkifejezést, a világa, igényei megismerését.

A tinik, kiskamaszok pedig szeretik csinosnak, ápoltnak érezni maguk, így előszeretettel sminkelnek, használnak kozmetikumokat, körömlakkokat, szájfényt. Így hangsúlyozzák előnyösebb oldalukat, vágynak kitűnni a tömegből vagy épp ellenkezőleg, hasonlítani szeretnének a többiekhez.

A képkarcolás egy igen kreatív, izgalmas időtöltés. Nem csak nagyon különleges elfoglaltság, melyet kevesen művelnek és ismernek, hanem fejlesztő tevékenységet is foglal magában bőven.

Ha Valentin napra valami maradandót és izgalmas élményt ajándékoznál a megszokottak helyett, akkor egy kreatív elfoglaltság, mondjuk valami kézműves hobby kipróbálása teli találat lehet. Akár közösen is élvezhetitek Ehhez adunk most neked nagyszerű ötleteket!

Kezd visszatérni a rendszeres naplóírás a köztudatba. Míg korábban mindennapos volt és elfogadott, hogy naplót írt az ember, egy idő után veszített népszerűségéből a kitárulkozás, emlékőrzés ezen fajtája. Ám a kutatások bebizonyították, hogy számos jótékony hatása van a naplóírásnak az emberre, így érdemes foglalkozni vele! Ráadásul gyermekkorban, de felnőttként is ugyan akkora örömet, izgalmat hozhat.

Ahhoz, hogy kidekoráld a környezetedet, legyen az egy hétköznap, vagy nagyobb, jelentőségteljesebb ünnep, egy évszakváltás, olykor túl sok kellék sem kell.

Az ősz változatosságát, a levelek színességét, a termések sokszínűségét is költöztetheted például az otthonodba, pár különleges saját kezűleg készülő dekorációval és néhány hozzávalóval.  Nem csak a lakást, hanem a szíved is felöltözteted azzal, hogy a berendezésben, a dekorációban is követed az évszakok változását!

Lehet az egy asztali dekor, ablakba kitett őszi jelenet, polcokat díszítő dolog, vagy egy ajtókopogtató. Mindegyik szinte biztos, hogy fel fogja dobja az otthonod, a kedved és a hozzád látogatókét is. Használj őszi színeket, tököket, bogyókat, leveleket, mókás, vicces figurákat hozzá.

A számfestés nem csak egy nagyszerű kreatív tevékenység, hanem számtalan maradandó, pozitív élményt biztosító időtöltés is. Olyan kikapcsolódást nyújt, mellyel levezetheted a mindennapokban felgyülemlett stresszt, feszültséget, szorongást, és még a téged foglalkoztató, érintő rossz dolgokat is elfelejtheted a segítségével. Csendet, nyugalmat hozhat a számodra.

Egy jól kiválasztott iskolatáska hosszú ideig hű társa, és hatalmas segítsége lehet gyermekednek! Épp ezért a legmegfelelőbb iskolatáska, és a hozzá tartozó kiegészítők kiválasztás nem könnyű feladat! Ha szeretnéd a saját feladatod megkönnyíteni és lerövidíteni a keresés idejét, érdemes iskolatáska szettet választani, melyben az iskolatáskán kívül a tolltartó és a tornazsák is megtalálható, egymással megegyező, harmonizál színben, mintában. Hiszen számos előnnyel jár egy teljes iskolatáska szett, azon kívül, hogy mutatós, ha minden egyforma!

Sárgák, kicsik és rettentően viccesek, de borzasztóan pechesek… Hogy kik ők? Hát a Minionok, vagy magyarosan Minyonok! Jöttek, láttak és azonnal megfertőztek mindenkit ezek a vicces kis figurák. Akaratlanul is a szívünkbe zártuk őket csetlésük-botlásuk miatt, bármilyen gonoszak is szeretnének lenni.

A hímzés, a gobelin és a fonalgrafika is egyszerűnek kinéző, kézügyességet nem igénylő elfoglaltságnak tűnik. Pedig ha mesterien szeretnénk csinálni bármelyiket is a háromból, sok gyakorlásra lesz szükségünk az ízléses, szép munkához! De miközben tanulunk, gyakorlunk, fejlődünk, kibontakozik előttünk egy igazán izgalmas kézműves tevékenység és időtöltés is egyben, melynek rövid időn belül szinte biztos, hogy a szerelmesei leszünk. Mindhárom tevékenység igen nagy régmúltra tekint vissza.

Változatos mintájú, színű, nagyságú képeket lehet készíteni Pixel hobby készlettel. Az apró pixelek segítségével fantasztikus formavilág, kép bontakozhat ki a lapokon. Ami a különleges benne, hogy nem csak nagyszerű kézügyesség fejlesztő, izgalmas elfoglaltság, hanem felnőttek, kisgyermekek egyaránt használhatják kreatív időtöltésként a pixel hobbyt. A létrehozását ennek a kreatív tevékenységnek nagy valószínűség szerint a videójátékok látványvilága inspirálta.

A papír és a színes papír szinte mindenhol elérhető. Számos dolgot készítenek belőle, ahogy mi magunk is felhasználhatjuk rengeteg mindenre. Kreatív időtöltéshez, dekoráláshoz, szórakozáshoz remek alapanyag.

A színes papír ráadásul rendkívül sokoldalúan felhasználható. Könnyen vágható, ragasztható, jól lehet rá rajzolni, festeni, de kilyukasztani, nyomdázni is. Nagyszerű kreatív alkotóelem saját használatra, vagy kisgyermekekkel való bármilyen alkotáshoz, közös időtöltéshez is. Így szinte kötelező, hogy legyen otthon is, legalább egy csomag színes papír, nem csak kötelező jelleggel az óvodában, iskolában. Hiszen szinte bármire felhasználhatjuk.

A kontúrral rendelkező metálfilc egy igazi jolly joker! Rendkívül izgalmas lehetőségeket rejt magában, hiszen sokoldalúan használhatjuk fel, és látványos dolgokat készíthetünk vele.

 

A húsvétot megelőző időszak, de még a húsvét és tavaszi szünet is kiválóan alkalmas arra, hogy az ember húsvéti kreatív szettekkel vagy bármilyen kreatív alkotással töltse az időt. Jobban, minőségi módon telik az az időszak, hasznos időtöltéssel és az ünnepre is könnyebb ráhangolódni ezen a módon.

A legkisebb korosztályba tartozó, oviba készülő kisgyermek számára egy saját, ovis hátizsák szinte elengedhetetlen dolog. Jó szolgálatot tesz az óvodába indulva reggelente, de kirándulások, utazások vagy egyéb szabadidős tevékenységek során is jól hasznosítható.

Régen nagy népszerűségnek örvendett a személyes napló készítés. Az emberek szívesen jegyezték le gondolataikat így módon és a velük történő dolgokat, a nagyobb, életükben bekövetkező változásokat is. Aztán az idő haladtával, talán a rohanó életmódnak köszönhetően kikopott a köztudatból.

Ám most kicsit megújulva, többet hozzáadva az eredeti ötlethez, a naplóírás, az alkotó tevékenység, újra népszerű lett. Egyre többen vannak azok, akik szívesen bíbelődnek az írással, a jegyzeteléssel, az emlékek gyűjtésével mutatós módon. Épp ezért a scrapbook album most népszerűbb, mint valaha! Ami érthető is. Egy-egy scrapbook borzasztóan mutatós tud lenni, melyet évek múltán is jó elővenni, nézegetni.

 

Pusheen cat 2010-óta töretlen népszerűségnek örvend. Sőt! Ha lehet azt mondani, most még többen szeretik, ismerik, mint valaha. Gyermekek és felnőttek szívet is elrabolta egyaránt a kedves kis figura. Hamarosan a legismertebb cica figura lesz a világon, ha így folytatja. Pólókról, tolltartókról, de még a Facebook matricákról is ő küld mosolyt felénk.

A tavasz és a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe a húsvét. Számos népszokás kötődik hozzá. Húsvétkor, pont  ekkor ér véget a 40 napos böjt, az úgynevezett nagyböjt, mely a hústól való tartózkodás időszaka. A tojásdíszítés, tojásfestés hagyománya pedig erősen kötődik ehhez az ünnephez. Egészen az ókorig nyúlik vissza, mely egészen mostanáig népszerű maradt. Keresztény értelmezés szerint a tojás a feltámadó Krisztust jelképezi. Népi magyarázata a húsvéti tojásnak, a legények locsolásában keresendő. A fiúk húsvét hétfőn felkerekedtek és a környék, a rokonság, a barátok lányait bőségesen megöntözték vízzel a kútról, akik tojásokkal viszonozták ezt. Mára már megszelídült ez a szokás.

A húsvéti tojásfestés viszont megmaradt, ahogy a locsolás finomabb módja is. A húsvéti tojás, hímes tojás, az írott tojás, vagy piros tojás a húsvét egyik legnagyobb szimbóluma.

Az alkotás egy nagyszerű örömforrás. Készségeket fejleszt, célt ad, szórakoztat és értékes időtöltés is, hiszen a produktumnak, az elkészült műnek is számos célja, funkciója lehet. Az alkotás elsősorban egy olyan flow élményt ad, mely során megszűnik az idő, minden rossz, csak is a művészet, a létrehozás kerül a fókuszba, az önkifejezés. Belefeledkezhetsz a pillanatba, az alkotásba, a színekbe, formákba, és magába a készítésbe is. A quilling technika elsajátítása tökéletes e célra, segítségével egyedi papírképek készíthetők!

A gyertya és a gyertyagyújtás késő őszi, téli dolog rendszerint. Részint azért, mert ilyenkor hamar sötétedik és vágyunk a világosságra, vágyunk gyorsan elűzni a sötétséget, amire a gyertyagyújtás pont tökéletes. Viszont nem szeretjük a túlzott világosságot, a sok lámpafényt sem. Részint azért, mert a hideg, sötét esték beálltával szeretünk megfelelő hangulatba kerülni, amihez szintén rendkívül jó a gyertya használata.

A gyertya tulajdonképpen egy szilárd, éghető anyag, kanóccal ellátva. Faggyúból, paraffinból, viaszból készül. Megadja a tökéletes hangulatot, világít, de nem szembántóan fényes.

December első napján megkezdődik egy igazán várva várt, mindennapos számlálás, a december 24-ig, azaz karácsonyig tartó visszaszámlálás. Ehhez köthető az adventi kalendárium, naptár megjelenése is, melyet ilyenkor előszeretettel ajándékozunk a legkisebb családtagoknak, de akár felnőtteknek is.

A hosszabb, sötétebb estéket és azt, hogy nem lehet a hideg miatt sokat a szabadban tölteni, ki lehet használni valami alkotó tevékenységre. Érdemes már most nekiállni és saját kezűleg készített karácsonyi dekor díszeket, karácsonyfadíszeket készíteni papírból, dekorgumiból, termésekből. Nagyon jó program egyénileg vagy családdal is. Ráadásul megvan annak a sajátos bája, hogy házilag, személyesen készített díszek díszítik a lakást, nem boltból, készen vásároltak.

Rögvest nyakunkon a karácsony. Ha hisszük, ha nem, egy szempillantás alatt itt lesz. És bizony törhetjük a fejünk, kinek, milyen ajándékot vegyünk, aminek biztosan örülne, nem a szekrény legmélyén végzi. Azt biztosan állíthatom, nem fordulhat elő, semmilyen Harry Potter termék ajándékozása esetén!

A kalligráfia szó a görög kallos „szépség” és grafosz „írás” szavakból tevődik össze. Egyfajta átmenet a rajz és az írás között. Mutatós, díszes, rendezett, szabályos folyó vagy folyamatos zsinórírást, annak kézzel történő kivitelezését és nagyfokú művészi gyakorlását nevezik kalligráfiának tulajdonképpen. Művészetek között tartják számon a kifinomult, különleges írásjeleket, színek garmadáját magába foglaló rendkívül mutatós, szép írásmódot. Gondoljunk csak a korábbi Iniciálékra és korabeli könyvekre, melyeket kézzel, nagy gonddal írtak.

 

 

Az ősz igen gazdag. Rengeteg termésével, gyönyörű színeivel, hulló faleveleivel kiválóan alkalmas arra, hogy gyűjtögessünk, és különböző dekorációkat készítsünk belőlük. Képeket, asztali díszt, ajtókopogtatót, hűtőmágnest, poháralátétet, ablakdíszt is alkothatunk mi magunk. Ráadásul könnyedén, kevés munkával és még kevesebb anyagi ráfordítással. Mutatós éke lesz a lakásunknak és a szívünk, lelkünk beletesszük. Nem beszélve arról, hogy maga az alkotás, a kézi tevékenykedés nagyszerű elfoglaltság, a saját kezűleg kreált dolgok pedig mindig értékesebbek, mintha egy bolt polcáról levennék valamit és azt használnánk.

Hatalmas közösségével, sokoldalúságával a Minecraft nem csak egy nyílt végű videojáték, mely blokkokból álló, pixeles, 3D világ, hanem az egyik legnépszerűbb játék lett igen hamar. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a játék köré épített brand is szárnyal. Ennek köszönhetően egyre több és több Minecraft termék kapható a piacon.

Mit jelent az iskolai füzetek számozása?

Az iskolába való vásárlás egyik fő tétele a füzetek megvétele. Szükséges vonalas, kockás, sima, hangjegy és szótárfüzet is. Míg a kisebb iskolásoknak a kisebb méretű füzetek a preferáltak, addig a középiskolások bátran használhatnak nagyobb alakú füzetet, vagy vastagabb spirálfüzetet is, amiben jóval több lap van, mint a megszokott sima füzetek esetén.

A tervezés az élet alfája és omegája. Szívesen tervezünk, rendszerezünk, listázunk jó előre, hogy biztosan semmi fontos ne maradjon el, vagy ne maradjon ki az életünkből. Listázzuk a bevásárlásból kellő holmikat, a számunkra fontos időpontokat, lejegyezzük a fontos gondolatainkat, próbáljuk összehangolni a számos teendőt, időpontokat másokkal. Ezért legalább egy határidőnapló vagy egy kis notesz mindenki táskájában helyet kell, hogy kapjon. Némelyik foglalkozás esetén vagy saját vállalkozásnál pedig egyenesen kötelező a tervező naptár megléte.

A nyár a szabadságok és a pihenés ideje, jobb esetben. Az embernek ilyenkor kicsit több ideje van a megszokottól önmagára, új hobbit választani, kreatívkodni, kiélni a kreatív énjét.  Érdemes a lakás egész éves dekorációját ekkor elkészíteni előre. Esetleg ekkorra tenni egy teljesen új kreatív technika megismerését vagy az elmélyülést benne.

 

Minden háztartásban fellelhető, mindennapos használati tárgy a grafit ceruza. Elengedhetetlen kelléke az iskolás korszaknak, de rajzolás, festészet és szinte minden kreatív tevékenységhez is szükség van rá. Ezen kívül napi használatban is vannak, hiszen leírjuk vele a bevásárló listánkat, kiszámoljuk a napi költésünk, lejegyezzük a naplónkba a gondolatainkat, megjelölünk vele különböző magasságokat, de a legtöbb munkavégzés, munka közben is sokszor előkerül a grafitceruza. Elmondhatjuk róla, hogy megszokott, hasznos, sokat használt eszközünk a grafitceruza. Hobbi és munkaeszközünk is egyszerre.

 

Az első iskolatáska megvétele mindig fontos esemény. Még a kiválasztása is jeles nap kell, hogy legyen, hiszen a csemete első éve meghatározó. Márpedig a megfelelő iskolatáska elengedhetetlen az iskolás évek felhőtlenségéhez. Persze a funkcióját, az aktuális korát a csemetének és az egyéni ízlését is figyelembe kell venni, na meg a tanárok kérését is. A gyerek egészsége szempontjából nem mindegy milyen fajtát veszünk neki, hiszen minden nap a hátán fogja cipelni, gyakran meglehetősen hosszú úton is. Ezért van pár szempont, amit érdemes mérlegelni, mielőtt iskolatáska vásárlásra adja az ember a fejét.

Egy ékszer kiemeli az ember szépségét, megtöri az egyhangúságot, díszíti viselőjét és nagyszerű kiegészítője bármilyen ruházatnak. Talán épp ezért egyidős velünk az ékszerkészítés is.

Minden iskolatáska alaptartozéka a tolltartó. Van kisebb, nagyobb, hengeres, bedobálós, dupla, tripla emeletes vagy szimpla, töltött, üres, disney mintás, színes…És csak a jó ég tudja, milyen tolltartó van még ezeken kívül. Ember, azaz szülő legyen a talpán, aki kiigazodik a mai trendeken, és tudja, milyet érdemes mégis venni.

Rendszerint nincs túl sok kívánalom szülői részről, csak legyen praktikus, nem túl drága, tartós és az sem baj, ha a csemete szívesen használja.

Gyerekszemmel viszont a külső a fontos, mi található az elején. Lehetőleg kedvenc meséje, játéka figurái köszönjenek vissza róla, de maga a tolltartó színe is ugyan olyan fontos

A lányok gyakran már elég korai időszakban, kicsi gyermekként szívesen kipróbálnák a sminket, körömlakkot. Örömmel kenik magukra édesanyjuk elcsent legdrágább rúzsát vagy lakkját titokban. Ezt sokan olykor aranyosnak tartják, mások felháborítónak.

 

A Santoro Gorjuss termékek villámgyorsan belopták a szívünkbe magukat. Nem véletlenül! A képek rendkívül jó kifejező erővel, szokatlan színeikkel és a kislánnyal, aki életre tud kelteni megannyi érzelmet egy-egy képen, alkotásban, elvarázsolnak szinte mindenkit, kortól függetlenül.

 

Ünnepeljük az anyák napját kreatív ajándékkal!

Május első vasárnapján világszerte mindenhol anyukák ezreit ünneplik gyermekeik. Egy meghitt, kedves ünnepnap, mikor bátran kimutathatja mindenki az édesanyja felé a szeretetét, megbecsülését, tiszteletét.

Ki virággal, ki csokoládéval, ki kedves ajándékkal lepi meg édesanyját ilyenkor. Nem is az ajándék milyensége, összege a lényeg, hanem a megemlékezés, a figyelem és a kedvesség, ami feléjük irányul. Egy feliratos bögre, egy meglepetéscsomag saját kezűleg készített ajándékokkal szintúgy megteszi, mint egy virágcsokor.

Készíts az otthonodban dekorációt húsvétra!

Kreatív időtöltéssel és kézműves dekorációk készítésével, nem csak „énidőt” varázsolsz magadnak, hanem közelebb hozhatod a húsvét hangulatát és varázslatossá teheted a lakást is egyúttal. Készítsd el magad a kreatív húsvéti dekorációt az otthonodba!

Az évet érdemes egy kis tervezéssel kezdeni, akkor is, ha már februárt írunk.

Te megtetted már? Mibe jegyezted le a gondolatait, tennivalóid sorát?

Az alkotó, kreatív időtöltésnek számtalan, pozitív hozadéka van. Nem csak egy nagyszerű elfoglaltság, hanem megnyugtatja az embert, fel is tölti energiával, ötletekkel, életerővel. Egy kis kézműveskedés rendkívül jó stresszlevezető tevékenység, a napi hajtás, gondok után és kellőképpen szórakoztató is. Érdemes beiktatni rendszeresen az életünkbe, ha minőségi időtöltést szeretnénk.

A farsangi arcfestés otthon is kivitelezhető könnyedén, egyszerűen, arcfesték paletta segítségével. Ha nem tudod, minek öltözzön a gyermek farsangkor, kiváló lehet. Tippeket is adunk, minek öltözzön a csemete. 

A legtöbb kisgyermek vagy nagyon szeret fürdeni és alig lehet kiimádkozni a kádból, vagy pont ellenkezője igaz rá, és minden egyes alkalom egy nagy küzdelem, sírás vele. De lehet ez másként is.