Blog

Tolltartó kisokos

2021.05.27 13:46
Tolltartó kisokos

Minden iskolatáska alaptartozéka a tolltartó. Van kisebb, nagyobb, hengeres, bedobálós, dupla, tripla emeletes vagy szimpla, töltött, üres, disney mintás, színes…És csak a jó ég tudja, milyen tolltartó van még ezeken kívül. Ember, azaz szülő legyen a talpán, aki kiigazodik a mai trendeken, és tudja, milyet érdemes mégis venni.

Rendszerint nincs túl sok kívánalom szülői részről, csak legyen praktikus, nem túl drága, tartós és az sem baj, ha a csemete szívesen használja.

Gyerekszemmel viszont a külső a fontos, mi található az elején. Lehetőleg kedvenc meséje, játéka figurái köszönjenek vissza róla, de maga a tolltartó színe is ugyan olyan fontos

Na, de mégis milyen a megfelelő tolltartó?

A legegyszerűbben azt mondhatnám, hogy az a jó tolltartó, ami a gyerkőcnek tetszik, és szívesen használja. De ennél azért kicsit árnyaltabb a dolog. Kisebb gyerekeknek egyértelműen a jól átlátható, egyszerűbb verziót válasszuk, amiben nem kell keresgélni minduntalan, mégis elfér minden ceruza, ami kell a mindennapi használathoz. A jól tisztíthatóságra és a ceruzák könnyű ki és betételére is elengedhetetlen figyelni. Ahogy az is fontos, hogy minden kényelmesen elférjen benne, radír, több váltás ceruza, színesek, postairón. Az egészen piciknek a bedobálós tolltartó nem túl előnyös. A tanárok és az osztálytársak sem fognak örülni az állandó ceruzakeresgélésnek, zajongásnak és a gyerkőc is könnyen lemaradhat az óra elejéről, mire megtalálja azt, amit keresett.

 

Ahogy nő a gyerkőc, egyre több dolog fog kelleni a tolltartóba. A ceruzák mellé vonalzó, hegyező, körző, szövegkiemelő, ragasztó, olló is valószínű, hogy társulni fog. Ekkor már érdemes nagyobb, két vagy háromrészes tolltartót is venni neki. Persze még mindig fontos a tartósság, a praktikum.

A nagyobb gyerekekre, felsősökre, középiskolásokra viszont már rábízhatjuk a választást, nekik melyik áll jobban kézre, melyik praktikusabb számukra. Van, aki a bedobálós tolltartóra esküszik, mert minden elfér benne, míg mások a hagyományos, átláthatóbb verzióra inkább. Egyéni döntés kérdése.

Egyszóval, milyen tolltartót vegyünk?

Külsőre tetszetős, belsőre pedig tartós, könnyen kiismerhető, praktikus tolltartóra essen a választásunk mindenképpen.