Blog

Készíts gyertyát karácsonyra!

2021.11.29 13:52
Készíts gyertyát karácsonyra!

A gyertya és a gyertyagyújtás késő őszi, téli dolog rendszerint. Részint azért, mert ilyenkor hamar sötétedik és vágyunk a világosságra, vágyunk gyorsan elűzni a sötétséget, amire a gyertyagyújtás pont tökéletes. Viszont nem szeretjük a túlzott világosságot, a sok lámpafényt sem. Részint azért, mert a hideg, sötét esték beálltával szeretünk megfelelő hangulatba kerülni, amihez szintén rendkívül jó a gyertya használata.

A gyertya tulajdonképpen egy szilárd, éghető anyag, kanóccal ellátva. Faggyúból, paraffinból, viaszból készül. Megadja a tökéletes hangulatot, világít, de nem szembántóan fényes.

Gyertya történelem

Korábban, a közvilágítás megjelenése előtt gyertyával világítottak mindenhol, majd az 1881-es párizsi világkiállítás után, rohamosan fejlődni kezdett és mindenhol megjelent az áram és a lámpák. Addig pedig jó szolgálatot tett a gyertya, egészen a felfedezésétől, az ókortól. Hazánkban 1891 után vezették be.

A gyertyák, miután az áram megjelenésével nem kaptak már akkora teret, teljesen más szerepet kaptak. Az illatos lakás, a meghittség, a szemkápráztató látványvilág középpontjába kerültek és sok ünnepünkkor is nagy hangsúlyt kapnak. Gyertyát gyújtunk szeretteink eltávozásakor, Halottak napján, Mindenszentekkor és Adventi vasárnapokon is, de a karácsony velejárója is.

 

Ezért jó, ha saját gyertyát készítetek!

Számos helyen, saját kezűleg készítik otthonukba a gyertyát, aminek megvan a maga kreativitása és bája. A megfelelő alapanyagokkal, egy jó használati utasítással nem ördöngösség elkészíteni semmilyen gyertyát sem. Gyertyakészítő szett segítségével pedig gyerekjáték az egész! Pont ezért tökéletes elfoglaltság csemetékkel is a gyertyakészítés otthon. Ráadásul ajándéknak is tökéletesek a gyertyák, nem csak az otthon hangulatát feldobni! A saját kezűleg készített tárgyaknak több jelentősége is van, különlegesebbek, nem beszélve a készítés folyamatáról, mely izgalmas és tökéletes elfoglaltság is egyben.

Így készítsetek gyertyát házilag!

Egy gyertyakészítő szett segítségével könnyedén elkészíthetitek saját gyertyáitokat! Megvan hozzá minden alapanyag, ami csak kellhet. Üveg, melybe a dekorációt tehetitek, a száraz virágot, a kagylókat, a homokot, a meggyújtáshoz szükséges kanócot, a gélt, mely a későbbiekben égni fog és adja az illatot, a fényt. És a segítő eszközök is benne vannak, melyek segítségével könnyebben elkészíthető a gyertya