Blog

Kapcsolódj ki számfestéssel!

2022.10.10 08:03
Kapcsolódj ki számfestéssel!

A számfestés nem csak egy nagyszerű kreatív tevékenység, hanem számtalan maradandó, pozitív élményt biztosító időtöltés is. Olyan kikapcsolódást nyújt, mellyel levezetheted a mindennapokban felgyülemlett stresszt, feszültséget, szorongást, és még a téged foglalkoztató, érintő rossz dolgokat is elfelejtheted a segítségével. Csendet, nyugalmat hozhat a számodra.

Ezért előnyös a számfestés bárki számára!

Kellemes kikapcsolódást biztosít mindenki számára, nincs korhoz kötve, legyen az fiatal vagy idősebb korosztályba tartozó ember, mindenki ugyan úgy élvezni tudja az alkotást. Még feltétlenül nagy tudás sem kell, vagy kézügyesség egy számfestéshez, hiszen a számok nagyszerűen vezetik a kezet, hova, mit kell festeni, milyen színnel.

A számfestés pont ezért sokkal könnyebb, mint a sima festés. Az előre megadott minta, a kép maga, a számok alapján pontosan megmutatott színskála hatalmas segítség. Nem neked kell a kép témáját kitalálnod, a különböző festékszíneket kikeverned, nem tudod eltéveszteni, így nagyobb a sikerélmény, és könnyen tudod kivitelezni akár jelentősebb kézügyesség nélkül is. Nem kell egyszerre az egész festményt elkészítened, így időhöz sem vagy kötve. A félresikerült művek száma is lecsökken minimálisra, hiszen itt alig hibázhatsz. Csak a festés élményére kell koncentrálnod és a minél pontosabb ecsetvonásokra. Nem kell gondolkodnod, tervezned, mi kerüljön az üres papírra, hanem csak elmerülni a festés nyújtotta élményben.

Nagyszerű előfutára lehet a sima festésnek, hiszen könnyebb elkezdeni az alkotás folyamatát, begyakorolni a színeket, a festés kézmozdulatait. Rengeteget fejleszti a kreativitást, a kézügyességet és a képzeletet. De egy aktív, gyakorlottabb festőnek is kellemes kikapcsolódást nyújthat a számfestés meghatározott számok alapján.

 

Sokféle kép készíthető számfestéssel. szépséges tájkép, emberi arc, növények, állatok vagy bármilyen, szabadon választott forma. De nem csak kikapcsolódásnak tökéletes a számfestés, hanem saját, kézzel készült ajándéknak is!

Számfestés segítségével készíts nagyszerű képeket, miközben kikapcsolódsz és bűvölj el mindenkit velük!