Blog

Készíts gyönyörű képeket feltekert papírcsík technikával!

2021.12.17 09:50
Készíts gyönyörű képeket feltekert papírcsík technikával!

Az alkotás egy nagyszerű örömforrás. Készségeket fejleszt, célt ad, szórakoztat és értékes időtöltés is, hiszen a produktumnak, az elkészült műnek is számos célja, funkciója lehet. Az alkotás elsősorban egy olyan flow élményt ad, mely során megszűnik az idő, minden rossz, csak is a művészet, a létrehozás kerül a fókuszba, az önkifejezés. Belefeledkezhetsz a pillanatba, az alkotásba, a színekbe, formákba, és magába a készítésbe is. A quilling technika elsajátítása tökéletes e célra, segítségével egyedi papírképek készíthetők!

A quilling technikáról

A quilling egyfajta papírcsík technika. Nem kell hozzá különleges eszközpark, túl sok kellék és nagy kézügyesség sem. Meglehetősen könnyű elsajátítani az alapokat, hogy aztán látványos dolgokat tudjon az ember azonnal készíteni.

Mindösszesen, erre alkalmas, minőségi, tartós, ugyanakkor rugalmas, többféle színben kapható papírcsíkra, egy megfelelő sodróeszközre (például egy fogvájóra vagy egy speciális tekerő eszközre) egy kevés papírragasztóra lesz szükség, meg az alapra, amire ragasztva lesz a kép, illetve szépérzékre és ötletekre, hogy milyen alkotás szülessen. Természetesen az alap papír nélkül, egymáshoz ragasztva a papírcsíkokat is lehet alakzatokat készíteni.

A papírcsíkot feltekerve kell rögzíteni az alap papírra. Lehet különböző formákat is kialakítani belőle, aszerint, mennyire szorosan sodorjuk, merre nyomjuk meg az adott tekercset. Kockát, kört, holdat, háromszöget és szinte bármilyen alakzatot lehet formázni. Aztán ezeket a tekercseket is különböző formákban lehet ragasztani a képre, úgy is különböző alakzatok kialakíthatóak.

Mit készíts papírcsík technikával?

Ennek a technikának a nagyszerűsége az, hogy virágot, tájképet, lepkét, bármit elkészíthetünk és az így elkészült műből lehet lakásdekoráció, fali kép, ajándék, naptár, képeslap, karácsonyfadísz is akár.

Az első látásra bonyolultnak tűnő kreatív tevékenység a quilling, de kikapcsolódásnak kitűnő. Ráadásul szemet gyönyörködtető művek készülhetnek a szerteágazó indamotívumok sokaságával, melyek csak úgy vonzzák a tekintetet. Egészen egyszerű képektől, formáktól a bonyolultabb, többféle alakot magában foglalókig előállíthatunk alkotásokat, sőt, egymásra is tehetjük őket, domború formákat, 3D képeket kapva.

Egy teljes quilling szett megvásárlásával pedig minden szükséges alapanyag a birtokodba kerülhet, papírcsíkok, alaplap, ragasztó, pálcikák és a bónusz leírás. Így nem kell egyesével beszerezned az eszközöket, melyek kellenek hozzá. Alkoss kedvedre quilling szettel!