Blog

Tervezd meg az éved!

2021.02.19 16:10
Tervezd meg az éved!

Az évet érdemes egy kis tervezéssel kezdeni, akkor is, ha már februárt írunk.

Te megtetted már? Mibe jegyezted le a gondolatait, tennivalóid sorát?

Tervezzük meg az évünk!

Az évtervezés azért szükséges, hogy ne veszítsd szem elől a fókuszt, mely felé haladsz. Tűzd ki a céljai, írd le a fontosabb elintéznivalóid és ezzel lásd a fontosabb tennivalók listáját.

Hogy milyen formában érdemes tenni? Online, egy program segítségével, hiszen a telefonunk mindig kéznél van? Vagy a jó öreg papír alapon egy füzetbe, esetleg egy mutatósabb Bullet Journalba, mely megmarad emlékbe és mindig fellapozhatjuk? Mindenkinek megvan a favoritja, ami a legelőnyösebb számára. Én a Bullet Journal felé hajlok. Kényelmes, kéznél van és eltehető emlékbe, visszanézhető akár két év múlva is. Ráadásul rendkívül sokoldalúan felhasználható!

Hogy mi az a Bullet Journal?

A Bullet Journal tulajdonképpen egy to-do lista és a naplóírás között elhelyezkedő könyv vagy füzet. A Bullet Journal annyival több egy egyszerű füzetnél mely mutatós külsővel és sima, vagy egyedi belsővel rendelkezik. Nem csak naptár, nem csak határidőnapló, hanem ezek összessége, a saját személyiségedre, ízlésedre szabva.

Bullet Journál előnyei

Mindent lejegyezhetsz bele. Átlátható és minden egy helyen van benne. Mindig kéznél van. Nem hagyod el, mint a fecnit, melyre leírtad a múltkori fontos találkozód időpontját. Tükrözi a személyiséged, precizitásod vagy épp a kreatív éned.

Bullet Journal vezetésének elkezdéséhez tipp

Kihívással teli dolog sokak számára az évtervezés, hiszen rengeteg minden történhet, változás, változás hátán, akár egy hét alatt is teljes fordulatot vehet az életed. Azért érdemes, ha nem is az összes napod, órákra leosztva felírni, de a főbb, lényegesebb pontokat, a fontosabb dátumokat lejegyezni.

Bullet Journal ötletek

- Tedd személyesebbé az évterveződ, használj egyedi jelöléseket, színeket, kiemeléseket, rajzokat, vágj ki belőle részeket.

- Ragassz hozzá képeket, idézeteket, melyek inspirálnak, megmozgatják a fantáziád.

- Készíts bele élménytérképet.

- Listázd a tennivalóid

- Írj bakancslistát.

- Lásd el jó tanácsokkal magad az évre.

- Tűzz ki célokat, melyeket év végén kipipálhatsz.

- Jegyezd le bele ötleteid, terveid, gondolataid, észrevételeid.

- Jegyzetelj benne fontos hívásokkor.

- Jelöld benne a fontosabb mérföldköveket, melyeket elértél.

- Írd le a napi törénéseket.

Bullet Journál kellékek, eszközök, mellyel egyedibbé teheted

Öntapadós, színes matricák, Washi-tape, azaz dekortapasz, zselés tollak, tűfilcek, jelölő filcek, ceruzák, lyukasztó, matrica, nyomda

Nem csak mindennapi társad, segítőd lehet, hanem egy kreatív, önkifejező kikapcsolódás, hobby is a Bullet Journal vezetés.

Vigyázz, könnyű rászokni!