Blog

Leld meg a legjobb ovis hátizsákot gyermeked számára!

2022.03.21 13:40
Leld meg a legjobb ovis hátizsákot gyermeked számára!

A legkisebb korosztályba tartozó, oviba készülő kisgyermek számára egy saját, ovis hátizsák szinte elengedhetetlen dolog. Jó szolgálatot tesz az óvodába indulva reggelente, de kirándulások, utazások vagy egyéb szabadidős tevékenységek során is jól hasznosítható.

Az ovis hátizsák megkönnyíti a szülő és a csemete életét reggelente is, a nagy rohanás, kapkodás közepette. Egy hátizsákba összekészítve a szükséges dolgokat, az amúgy rendszerint otthon maradó apróságokat, sok bosszúságot, az állandó visszafordulásokat kiküszöbölhetjük. És saját kis táskával felvértezve a csemete vidámabban indul neki a napnak. Jó, ha van saját kis cucca, táskája, és vele feladata, teendője, melyet csak rá bízunk. Ettől megnő még az önbizalma is! Ráadásul a csemete megszokja, hogy viheti a saját dolgait, valamiért felelősséget vállal.

A hátitáskák további előnye, hogy sokkal könnyebben megtalálható bennük minden fontos dolog, egyben összekészítve, akár az óvodában, akár szabadidős tevékenység közben.

Ezért válassz kifejezetten ovis hátizsákot!

Fontos, hogy az ovis hátizsák kialakítása, súlya, mérete, pont a fiatalabb, ovis korosztály számára legyen kialakítva. A gyermek hátizsáknak, könnyűnek, kényelmesnek kell lennie, és olyan kialakításúnak, mely nem terheli a kicsik hátgerincét. Az ovis hátizsák hasonlít a hagyományos iskolatáskához, csak kisebb méretű, igazodva a kisgyermek méreteihez, teherbírásához, illetve a belső felosztása is más általában. Nem előnyös, ha megelőlegezve, nagyobb táskát választunk a kicsi számára, mert a túl nagy lötyögni fog rajta, nem tudjuk a pántokat hozzá igazítani, ráadásul túl nehéz is lehet.

Erre figyelj még a kiválasztásnál!

Egyedi legyen a színe, mintája, hogy a gyermeked könnyedén megtalálja az oviban a többi hátizsák között.

Még további előny, ha a kicsi neve, címe, szülő telefonszáma, egy elérhetőség is beleírható. Elveszés esetén könnyebben visszakerül.

Praktikus legyen. Például jó, ha sok zsebbel rendelkezik, amiben elférnek a csemete kincsei, apróságai, egy kis uzsonna, itala, kulacsa, kedvenc plüsse, kisautója, váltócipője, legalább egy öltözet váltóruha, esetleg cumi.

Ha állítható a pántja, különböző hosszúságra, az még további előnye. Így ahogy nő a csöppség, úgy alakítható hozzá az ovis hátizsák pántjának mérete.

Az sem baj, ha fényvisszaverőket tartalmaz, melyek messziről jól láthatóak az autósok számára. A sok kis zseb szintén előny. Ha vízlepergetős, nem áznak el benne eső esetén sem a dolgok. És bizony az is nagy előny, ha jól tisztítható anyagból készül.

 

Ha a kisgyermeknek saját ovis táskája van, és rendszeresen abba kerülnek bepakolásra a saját holmijai, az nagyban megkönnyíti a szülők dolgát is, nem csak a gyermekekét! Érdemes ovis hátizsák vásárlását megfontolni! Miután  kinövi, érdemes megnézni az iskolás táska választékot is.