Blog

Scrapbook albumok a csúcson!

2022.03.12 10:47
Scrapbook albumok a csúcson!

Régen nagy népszerűségnek örvendett a személyes napló készítés. Az emberek szívesen jegyezték le gondolataikat így módon és a velük történő dolgokat, a nagyobb, életükben bekövetkező változásokat is. Aztán az idő haladtával, talán a rohanó életmódnak köszönhetően kikopott a köztudatból.

Ám most kicsit megújulva, többet hozzáadva az eredeti ötlethez, a naplóírás, az alkotó tevékenység, újra népszerű lett. Egyre többen vannak azok, akik szívesen bíbelődnek az írással, a jegyzeteléssel, az emlékek gyűjtésével mutatós módon. Épp ezért a scrapbook album most népszerűbb, mint valaha! Ami érthető is. Egy-egy scrapbook borzasztóan mutatós tud lenni, melyet évek múltán is jó elővenni, nézegetni.

 

 

Scrapbook album lényege

A scrapbook album készítésének lényege, hogy az ember le tudja jegyezni, megőrizni az utókornak, a későbbi önmagának vagy gyermekeinek a jelenkori hangulatát, gondolatait, a jelentősebb eseményeket, történéseket. A scrapbook albumokban mindenki a saját ízlésének megfelelően, a saját szemszögéből dokumentálhatja az életét, a vele történteket, az érzéseit, a hangulatait, gondolatait, a körülményeit. Az emlékek sok év távlatából is élénken újraélhetőek, felidézhetőek.

Az albumot díszítheti emlékekkel, képekkel, jegyekkel, rajzokkal, és mindenféle aprósággal, amivel még egyedibbé teheti azt. A fő cél a személyességen van és az egyediségen! Emlékmegőrző, napló, gyűjtemény is egyben.

ssrapbook

Mivel lehet még egyedibbé tenni a scrapbook albumot?

Az albumot scrapbook matricákkal, kreatív szettekkel, díszítő elemekkel, saját jelölésekkel, díszesebb anyagokkal, papírokkal, különböző alkotáshoz szükséges eszközökkel, filcekkel, tollakkal, színekkel lehet még látványosabbá, különlegesebbé tenni. Emlékek, képek beragasztásával szintén tovább díszíthető. Ezekkel az apróságokkal még jobban ki tudja hangsúlyozni a készítő a stílusát, jobban érzékelhetővé teszi a jelenlegi hangulatát, érzéseit is.

A kreatív albumkészítés, a scrapbook album tulajdonképpen egy nagyszerű kreatív időtöltés, kreativitás erősítése, kiélése, ugyanakkor önkifejezés, leírások gyártása, emlék hagyás, emlék megőrzés is egyben! Énidő, melyet magadra, a múltadra fordíthatsz az alkotáson kívül.

Scrapbook

Fel tudod jegyezni a nagyobb mérföldköveket, de a hétköznapi pillanatokat is. De a boldogságot vagy az olykor jelentkező a nehézségeket is. A családi sztorikat, a beszólásokat, elszólásokat, a közös nyaralásokat, a terveket, a megugrott és beteljesített életcélokat is.

Alkoss szabadon! Írd le a saját történeted, fedd fel az érzéseid, gyűjtsd egybe a jelentősebb eseményeket, emlékeket a scrapbook segítségével, majd díszítsd kedvedre scrapbook matricákkal, képekkel, rajzokkal, emlékekkel!

Ha a szép írás is fontos számodra a scrapbook készítésénél, akkor nézd meg a Kalligráfiáról készült cikket is.