Blog

Anyák napjára kreatív ajándék készítés

2021.04.06 14:54
Anyák napjára kreatív ajándék készítés

Ünnepeljük az anyák napját kreatív ajándékkal!

Május első vasárnapján világszerte mindenhol anyukák ezreit ünneplik gyermekeik. Egy meghitt, kedves ünnepnap, mikor bátran kimutathatja mindenki az édesanyja felé a szeretetét, megbecsülését, tiszteletét.

Ki virággal, ki csokoládéval, ki kedves ajándékkal lepi meg édesanyját ilyenkor. Nem is az ajándék milyensége, összege a lényeg, hanem a megemlékezés, a figyelem és a kedvesség, ami feléjük irányul. Egy feliratos bögre, egy meglepetéscsomag saját kezűleg készített ajándékokkal szintúgy megteszi, mint egy virágcsokor.

Az anyák napjának eredete                        

Az anyák napja és a megünneplése az ókorig nyúlik vissza, Görögországba. Rheának, az istenek anyjának tavaszi ünnepséget tartottak korábban, megtisztelve őt. Ebből alakult ki későbbiekben az anyák napja. Hazánkban 1925-ben ünnepelték meg először az anyák napját, akkor még március 8-án. Petri Pálné, államtitkár feleség szorgalmazta és szervezte meg az első hivatalos ünnepséget.1928-ban már bekerült az iskolai ünnepek közé is, egy miniszteri rendelet jóvoltából, és azóta minden évben megünnepeljük. 

Anyák napi ajándék ötletek

Van pár kedves ötletünk. Egy saját üzenettel ellátott vagy névre szóló bögre például telitalálat lehet. Egy saját készítésű meglepetés doboz, apró figyelmességekkel, kézzel készült rajzokkal, dolgokkal szintén kellemes meglepetés lehet. Egy notesz, tele kedves üzenetekkel? Vagy egy rajz, festmény?

Anyák napi ajándék

Egy gyönyörű virágcsokorral, egy gyermekrajzzal, egy finom csokoládéval, egy szívhez szóló ajándékkal és kézzel készített kreatív ajándékkal is megajándékozhatjuk az édesanyákat, szinte biztos, hogy örülni fognak.