Blog

Kreatív ötletek nyárra

2021.07.26 08:43
Kreatív ötletek nyárra

A nyár a szabadságok és a pihenés ideje, jobb esetben. Az embernek ilyenkor kicsit több ideje van a megszokottól önmagára, új hobbit választani, kreatívkodni, kiélni a kreatív énjét.  Érdemes a lakás egész éves dekorációját ekkor elkészíteni előre. Esetleg ekkorra tenni egy teljesen új kreatív technika megismerését vagy az elmélyülést benne.

Adunk pár ötletet, milyen kreatív technikákkal érdemes behatóbban megismerkedni, hátha örök szerelem lesz. Mert kreatív ötletekben, technikákban nincs hiány. Festés, üvegfestés, kavicsfestés, számfestés, gyöngyfestés, varrás, hímezés, kötés, gyöngyfűzés, gipszöntés, szappankészítés,

Kreatív ötletek

Festés

A festés akvarellfestékkel, olajfestékkel, akrilfestékkel, temperával is hatalmas öröm lehet és kiélhető vele a bennünk rekedt mondanivaló. Nem kell hozzá csak festék, ecset, megfelelő papír vagy festővászon, némi víz, esetleg állvány. Kellemes kikapcsolódás.

Gyémántfestés

Könnyen megszerethető tevékenység a gyémántfestés és önállóan is gyönyörű festményeket készíthetünk, illetve sikerélményt érhetünk el, pár eszköz segítségével, úgy, hogy nincs kiemelkedően jó kézügyességünk.

Számfestés

Számok segítségével készíthetünk önállóan, kiemelkedően gyönyörű képeket, a teljes eszköztár beszerzése, a megfelelő színek kikeverése nélkül, számfestéssel.

Kavicsfestés

Az alkotás öröme a kavicsfestésben teljességgel meg tud nyilvánulni. Kevés eszköz kell hozzá, mégis roppant szórakoztató, ahogy egy egyszerű, hétköznapi kavicsból igazán vidám, színes, kifejező dekoráció készül.

Szappankészítés

A szappankészítés nem csak nagyszerű időtöltés, egy kedves hobbi, hanem jól profitálhatunk is belőle. Nem kell a boltok polcait vizslatnunk, a tökéletes tisztálkodó szerekért, hiszen mi magunk is elkészíthetjük a nekünk tetsző formában, színben, illatban a kellő bőrtípusra. 

Gipszöntés

Gipszöntő készlettel bármilyen formát elkészíthetünk, ami kiváló dekorációnak, de akár ajándéknak is. Egyedi hűtőmágnest is készíthetünk vele.

Üveg és porcelán festés

Üvegfestéssel bármilyen üres ablakarészt nagy sikerrel dekorálhatunk a megfelelő kellékek, eszközök segítségével. Ünnepivé varázsolhatunk bármilyen ablakfelületet vele. De üres tányérjainkat, porcelánjainkat is kedvünkre dekorálhatjuk.

Varrás, hímezés

Nagyanyáink elhivatottan és előszeretettel díszíttették, hímezték ki a ruhadarabjaikat, a mindennapi életben használ keszkenőiket, terítőiket is. Ma már kihalni látszik ez a nagyszerű módi, de érdemes megismerkedni vele.

Gyöngyfűzés

Megnyugtató és izgalmas tevékenység a gyöngyfűzés. Saját ékszereink elkészítésénél nincs is jobb, minőségi időtöltés. Elkészíthetjük a régen megálmodott nyakláncunk, karkötőnk is.

Dekorgumi

Dekorgumiból bármilyen szobai, konyhai dekorációt elkészíthetünk, amit csak megálmodtunk. Mutatósabbá, meghittebbé teszi a babaszobát, a nappalit vagy a hálószobát is, ha dekorgumiból vágunk ki figurákat, neveket, díszeket.

Dekupázs vagy szalvéta technika

A szalvétatechnikával fa vagy hungarocell alapot varázsolhatunk újjá vagy adhatunk neki új külsőt. Csak szalvéta, ecset és a különleges dekupázs ragasztó, alapozó kell a művelethez.

Dekorációhoz használhatjuk még

Formalyukasztóval, gombokkal, kreatív papírokkal, hungarocellel, ragasztóval, ollóval, csillámporral, textilanyagokkal, pomponokkal, szalagokkal, festhető fa alapokkal pedig bármilyen dekorelemet, dekorációt készíthetünk. Csak a képzeletünk szabhat határt.