Blog

Gyermek smink és körömlakk

2021.05.04 08:25
Gyermek smink és körömlakk

A lányok gyakran már elég korai időszakban, kicsi gyermekként szívesen kipróbálnák a sminket, körömlakkot. Örömmel kenik magukra édesanyjuk elcsent legdrágább rúzsát vagy lakkját titokban. Ezt sokan olykor aranyosnak tartják, mások felháborítónak.

 

Miért ne tiltsuk a kisgyermeket el ettől a tevékenységtől?

Ez egy teljesen természetes folyamat, hiszen a sminkelést, lakkozást látják a felnőttektől, édesanyjuktól, a nővérüktől, a nagyobb lányoktól is. Egy egyszerű szerepjátékról van szó tulajdonképpen. A gyerekek képességeik, készségeik nagy részét utánzás útján sajátítják el. Édesanyjuk, nővérük utánzásával ezt a természetes folyamatot ismétlik csak meg. Ebben semmi elítélendő, meglepő nincs, felesleges tiltani vagy elítélni, elzárni előlük a lehetőséget.

Nem ritka, hogy a kicsi elcseni édesanyja kedvenc sminkszerét, körömlakkját és elbújva kipróbálja azt. Viszont egy fiatal, fejlődő szervezetnek még nincs szüksége különböző kemikáliákra, így érdemes kifejezetten gyerekeknek való termékeket venni, hogy a szívük vágya is teljesítve legyen, kipróbálhassák, és közben ne ártsanak önmaguknak, vagy a környezetükön ne hagyjanak maradandó emléket, folt formájában.

Gyermek sminkszerek, körömlakkok, tetoválások

A kifejezetten gyermekeknek készülő sminkes dolgok, körömlakkok vagy akár az arcfestő készlet, tetoválások , csillámtetoválások, hajat beszínező kréták bőrbarát, mérgező anyagoktól mentes alapanyagokból készülnek, alaposan bevizsgálják őket, ráadásul könnyen és gyorsan eltávolíthatóak, teljesen biztonságosak. Így nem kell a szülőnek tartania attól, hogy valami baja esik a csemetének.

A gyerekeknek pedig nagyszerű szórakozás már kipróbálni is a sminkszereket, pacsmagolni, sminkelni, körömlakkozni, egy kicsit felnőttesebbnek érezniük maguk pár pillanat erejéig és utánozni a nagyokat. Engedjük hát bátran őket, de leginkább gyermek sminkszerekkel, körömlakkokkal, hajkrétákkal.