Blog

Azok a gyönyörűséges őszi alkotások

2021.09.20 08:43
Azok a gyönyörűséges őszi alkotások

Az ősz igen gazdag. Rengeteg termésével, gyönyörű színeivel, hulló faleveleivel kiválóan alkalmas arra, hogy gyűjtögessünk, és különböző dekorációkat készítsünk belőlük. Képeket, asztali díszt, ajtókopogtatót, hűtőmágnest, poháralátétet, ablakdíszt is alkothatunk mi magunk. Ráadásul könnyedén, kevés munkával és még kevesebb anyagi ráfordítással. Mutatós éke lesz a lakásunknak és a szívünk, lelkünk beletesszük. Nem beszélve arról, hogy maga az alkotás, a kézi tevékenykedés nagyszerű elfoglaltság, a saját kezűleg kreált dolgok pedig mindig értékesebbek, mintha egy bolt polcáról levennék valamit és azt használnánk.

Készíts asztaldíszt!

Különböző magok, termések, régi tobozok, szárított gyümölcsdarabok, szárított virágok, levelek, szárított kukorica, kukoricacsutka, dísztökök, fűszerek (mint a fahéj) és egy szebb tányér, poháralátét vagy egy mutatósabb váza, doboz, tortatálca segítségével nagyszerű asztaldíszt készíthetsz. Egy-két aprósággal, fonallal, szalaggal, dróttal, gyertyával, egy hungarocell vagy fa alappal és némi ragasztóval még izgalmasabb alkotások készülhetnek. De egész egyszerűen az erdőben összeszedett kincseket halmozd egy lapos tálra és kész is a mutatós asztaldísz az ősz színeiben.

Őszi kopogtatót az ajtóra!

Egy alap kell mohából, faágakból, szalmából, hungarocellből csak és egy kis drót, damil, ragasztó vagy fonal. Ezt aztán feldíszítheted levelekkel, olyan termésekkel, mint dió, mogyoró, csipkebogyó, vadszőlő, platánfa termése, vadgesztenye, kökény, galagonya, lampionvirág, makk, hólyagfa virága, csörgőfa termése, fagyal…Ragassz, kösd rá, tűzd bele, tekerd körbe ízlésesen az alapot a különböző termésekkel. Minden hozzád betérő ember biztosan megcsodálja majd az őszi alkotásod így.

Ablakdísz, kép a falra

Egy képkeret, erősebb papír és ragasztó, no meg az erdő kincsei segítségével gyönyörű képeket készíthetsz, melyek az ősz szépségét, de egy-egy történést is megmutathatnak. Használj szárított leveleket, magokat, szárított virágokat, babot, gombokat, apróbb köveket, csillámot, fonaldarabokat, filc darabokat, szalagokat, őszi sablonokat is bátran. Rajzolhatsz, festhetsz is hozzá. Látványos, egyedi képek, ablakdíszek készülhetnek ezen a módon.