Blog

Kifejezetten húsvéti kreatív játékok, húsvéti kreatív szettek

2022.03.25 08:43
Kifejezetten húsvéti kreatív játékok, húsvéti kreatív szettek

A húsvétot megelőző időszak, de még a húsvét és tavaszi szünet is kiválóan alkalmas arra, hogy az ember húsvéti kreatív szettekkel vagy bármilyen kreatív alkotással töltse az időt. Jobban, minőségi módon telik az az időszak, hasznos időtöltéssel és az ünnepre is könnyebb ráhangolódni ezen a módon.

Előnyei a kreatív időtöltésnek 

A kézműveskedés, kreatívkodás nagyszerű önkifejezési mód. Nagyszerű szórakoztató, lefoglaló, kikapcsoló tulajdonsággal bír. A legvisszahúzódóbb felnőtt, gyermek is könnyebben megnyílik, kifejezi az alkotások által az érzéseit, az aktuális hangulatát. Fejleszti a képzelőerőt, a kézügyességet, a problémamegoldó képességet, az alkalmazkodóképességet is.

A folyamatos fejlődést, a gondolkodást, a munkamorált, a produktivitást szintén.  A tartalmasan eltöltött szabadidő hatására élénkebb, kipihentebb lehet mindenki. Az aktuális kedvünkre is hatással van. Kíváló önbizalom növelő az alkotás. Csodás dolog valamit létrehozni.

Ezért töltsd kreatív módon a húsvétot is

Érdemes húsvétkor is valami olyan tevékenységet keresni, ami nem csak hasznos, hanem a kreativitásunkat is kiélhetjük vele. Akár saját magunkra fordítható „énidőnek”, de még családi programnak is beválhat a kreatív színezés, festés, tojásfestés, üvegfestés, gyapjúkép készítés, húsvéti dekoráció készítése, vagy gyurmázás, pixelhobby szett.

De szebb, egyedibb, a házi készítésű dekorációt is lehet készíteni például, mely biztos, hogy nem köszön vissza máshonnan. Ha nyuszikat, tojásokat festünk, asztaldíszeket, díszes kosarakat készítünk húsvétra jellemző motívumokkal, ablakot dekorálunk, akkor könnyebben rá tudunk hangolódni az adott ünnepre, jobban meg tudjuk élni, átélni. Ráadásul még könnyebben tudunk visszaemlékezni, visszagondolni egy-egy korábbi húsvétra, ha van hozzá köthető élményünk és tárgyi emléket is készítünk hozzá.

Így lesz sikerélmény a húsvéti kreatív játékok kivitelezése

A kreatív játékokhoz, alkotó tevékenységekhez csak alapanyagok, egy-egy szett kell például és egy kis ötlet, inspiráció. Na meg némi szabadidő is szükséges hozzájuk, hogy ne kapkodás legyen a készítés, hanem nyugalmasan ki lehessen élvezni, élni a kreativitásunk. Kreatív játékokkal, kész húsvéti kreatív szettekkel pedig irányított mederben, könnyebben, egyszerűbben lehet fantáziadús, kész dekorációkat, dekor elemeket, képeket, ajándékokat, ajándéktárgyakat, díszeket gyártani. Kész, kreatív szettek esetén nem kell külön-külön beszerezni a hozzávalókat sem. Ezáltal nem kell felesleges költségekbe verni magunk, csak azok a dolgok kerülnek az asztalra, melyek biztosan kelleni is fognak alkotás közben.

Ha mindezek után kedvet kaptál húsvéti tojás festéshez is, olvasd el ezt a cikket is, ami pont arról szól.