Blog

Képkarcolás a legújabb őrület!

2023.03.07 17:00
Képkarcolás a legújabb őrület!

A képkarcolás egy igen kreatív, izgalmas időtöltés. Nem csak nagyon különleges elfoglaltság, melyet kevesen művelnek és ismernek, hanem fejlesztő tevékenységet is foglal magában bőven.

Mi az a képkarcolás?

A képkarcolást rézkarcnak is szokták hívni. Egy fekete lapon lévő felső réteget lekaparva, lekarcolva megjelenik az adott szín és kirajzolódik a kép, mely meglehetősen mutatós így.

A képkarcolás előnyei

Nem egy szokványos tevékenység, így különleges képeket alkothatunk vele. Az így elkészült művek egyediek, a végeredmény pedig egész egyszerűen szenzációs. Olyan szórakoztató, kreatív játék, mely nincs korhoz kötve, tehát bármilyen életkorban művelhető, elkezdhető. A nagyobb kézügyességgel, gyakorlattal rendelkezők, de a kezdők is bátran kipróbálhatják. A képkarcolás technikája könnyen elsajátítható és megvan az az előnye, hogy különböző nehézségi fokú képek kaphatóak.

Nem csak szórakoztató elfoglaltság, hanem az embert észrevétlenül ki is kapcsolja a mindennapok nehézségeiből, ugyanakkor fel is tölti. Már maga az alkotás, az hogy valamit készítünk, az azzal töltött idő.

képkarcolás

Mi készülhet képkarcolással?

Az egyszerű mesefiguráktól, dinóktól, autóktól kezdve a virágokon, növényeken, állatokon át, különböző ünnepi, karácsonyi vagy húsvéti képekig, természetképekig mindenféle megtalálható lehetőségként képkarcolásnak.

Nem kell hozzá túl sok előkészület, különleges eszközök, tanulási folyamat, még túl nagy kézügyesség sem. Csak a fekete, előrajzolt lap vagy sima fekete lap és egy sablon, illetve egy éles karcoló eszköz. A karcolással lejön a felső fekete réteg, így megjelenik az ezüst színben vagy színesben pompázó kép. Az elkészült képek izgalmas, egyedi fali képek, dekorációk lehetnek, ezen kívül kedves, saját kezűleg készített egyedi ajándék is készíthető belőlük.

 

Ha valami igazán egyedi, különleges elfoglaltságra vágysz, akkor válaszd a képkarcolást, mellyel meglehetősen szemet gyönyörködtető, látványos képek készíthetőek.