Blog

Kézműveskedjetek a legkisebbekkel!

2023.07.31 08:46
Kézműveskedjetek a legkisebbekkel!

A nyári időszakban előfordulhat, hogy annyira meleg van, nem lehetséges ezáltal a szabadban tartózkodás és beszorul a család a négy fal közé. Vagy akár egy esősebb nap is érkezhet. Ilyenkor érdemes valami olyan hasznos időtöltést választani, mellyel repül az idő.

Elő a kézműves technikákkal és alapanyagokkal!

Mindig jó, ha a gyerekekkel közösen alkotunk, kreatívkodunk valamit. Nagyszerűen fejleszti a kézügyességüket, finommotorikájukat, képzeletüket. De a családi összetartozást is erősíti.

Természetesen az ő igényeikre szabjuk a feladatokat, nehézségi szintet. És ahogy nőnek, úgy lehet szélesíteni a feladatok sorát, egyre nehezebb, összetettebb és izgalmasabb kreatív dolgot megmutatni nekik.

Ha jól van megválasztva a kézműves tevékenység, akkor nagyszerű élmény lesz és nem egy füstbe ment nap!

Egészen kicsikkel mit kézműveskedjünk?

A pici gyermekeknek a matricákkal, pecséttel, formalyukasztóval készített kép, vagy gyurmázás, zsírkrétázás, tenyérlenyomatos festés vízfestékkel remek időtöltés lehet. Legyünk kreatívak, ha nincs otthon nyomdánk, krumpliból is remek nyomda válhat. Arra figyeljünk, hogy az ő kézügyességüknek, kitartásuknak való dolgokat készítsünk közösen, hogy meglegyen a sikerélményük.

A kicsivel nagyobbakkal már készíthetünk képeket faágakból, levelekből, virágokból vagy színes tésztákból, kavicsokból, babból, egyéb terményekből, gombokból, dekorgumiból, színes papírból kivágott kockákból, némi ragasztó segítségével. Pár darab fülpiszkáló, vagy az ujjunk is segítségünkre lehet az alkotásban, a festésnél. De velük már nyugodtan ki lehet próbálni az egyszerűbb Pixel kulcstartó készítést is például vagy az aqurellfestés, üvegfestést.

A nagyobb gyerekekkel már bátran vágjunk bele bonyolultabb, összetettebb dolgokba, mondjuk pixelhobby készítésbe, számfestésbe, gyémántfestésbe, varrásba, hímzésbe, szappankészítésbe, akril és aquarell festésbe is akár.

Remek együtt töltött időtöltés és még nagyobb szórakozás, ráadásul az elkészült alkotás tökéletes saját kézzel készült ajándék lehet, vagy dekoráció.