Blog

Visszatérnek a Minionok a moziba!

2022.06.19 08:42
Visszatérnek a Minionok a moziba!

Sárgák, kicsik és rettentően viccesek, de borzasztóan pechesek… Hogy kik ők? Hát a Minionok, vagy magyarosan Minyonok! Jöttek, láttak és azonnal megfertőztek mindenkit ezek a vicces kis figurák. Akaratlanul is a szívünkbe zártuk őket csetlésük-botlásuk miatt, bármilyen gonoszak is szeretnének lenni.

Minions történelem

2015-ben bemutatott animációs film főszereplői a Minions. A 2010-ben megjelenő Gru és a 2013-ban kijött Gru 2. egész estés, amerikai filmben debütáltak, majd hamarosan saját filmet kaptak, népszerűségük okán. Megalkotójuk Eric Guillon. A filmekben a Minionok hangját Pierre Coffin és Chris Renaud kölcsönzi. Az Illumination Entertainment-nek és az Universal Pictures-nek, 1,159 milliárd dolláros bevételt hoztak csak az Egyesült Államokban.

Amit tudhatsz a Minionokról?

A botcsinálta gonoszok neve szó szerinti fordításban szolgát, kegyencet jelent, ami utal arra, hogy mindig keresnek egy főgonoszt, akit szolgálhatnak teljes odaadással.

A minionok kicsik, sárgák, és hosszúkásan kerekded formájú lények. Nyelvük ismeretlen, de fellelhető angol, spanyol, koreai szó is a beszédükben. Egy vagy kétszeműek is lehetnek. Átlagosan kék munkásnadrágot viselnek, fekete cipővel és kesztyűvel, valamint erős, munkavédelmi szemüveget. Azért egyedi külső jegyek is megtalálhatóak rajtuk, melyek alapján könnyebben felismerhetőek. Az öt legismertebb Minyon Kevin, Stuart, Bob, Otto, és Dave.

Kedvesen csetlenek, botlanak, mindig valami bajba sodorják maguk, vagy jellemzőbben másokat. Pedig a minionsok különleges képességekkel is rendelkeznek ám! Például sokáig bírják oxigén nélkül. Nehezen esik bajuk. Ha felrázunk egyet közülük, akkor fényrúdként világít a sötétben. Imádják az édességeket és a gyümölcsöket, legfőképp a banánt, stílszerűen. Van humoruk, viszont hamar dühbe is gurulnak!

Mi a sikerük titka?

Talán a titkuk abban rejlik, hogy rendkívül humoros formában mutatják be a filmekben az életük. És hiába gonoszak, inkább a körülmények áldozatai a kedves, különös lények, így szívesen nézzük a mindennapjaikat.

A karakterek olyan nagy népszerűségre tettek szert, hogy nem csak a filmekben, hanem reklámfilmekben, képregényekben is szerepelnek. Illetve számos tárgyat, ajándéktárgyat, használati tárgyat, játékot díszít a figurájuk, de külön műanyag és plüssfigurát is kaptak. Kis kedvenceidet megtalálhatod füzetborítón, tollon, kulacson, tolltartón, iskolatáskán, faliórán, órarenden, hátitáskán, tornazsákon, radíron, mappán, noteszen, strandlabdán, kerékpáron, de még zsebkendőn is!

Hamarosan visszatérnek a Minionok ismét. A Gru színre lép, az Álnok hatosban újra találkozhatunk kis gonosztevőinkkel!

Ha nem csak a Minionokat kedveled, hanem a Harry Pottert is, akkor nézd meg egy korábbi cikkünket!