Blog

Minecraft, mely nem csak egy játék

2021.09.01 09:39
Minecraft, mely nem csak egy játék

Hatalmas közösségével, sokoldalúságával a Minecraft nem csak egy nyílt végű videojáték, mely blokkokból álló, pixeles, 3D világ, hanem az egyik legnépszerűbb játék lett igen hamar. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a játék köré épített brand is szárnyal. Ennek köszönhetően egyre több és több Minecraft termék kapható a piacon.

Minecraft termékek, melyeket beszerezhetsz

A Minecraft termékek számos formában, bármilyen korosztály, nem számára jelen vannak, elérhetőek. Mindegy, hogy iskolai terméket, ruházatot keresünk vagy egyéb kiegészítőket. Van Minecraftos bögre, tányér, teljes étkészlet, de ruházat mindenféle eleme is Mineraftos díszítést kapott, mint a póló, nadrág, pizsama, pulcsi, zokni, baseballsapka például. Ezen kívül játékállatok, plüssök, szörnyecskék, hűtőmágnes, LEGO, rajzkészlet, ágynemű, takaró, díszpárna, telefontok, óra, de pénztárca, iskolatáska, hátizsák, tornazsák, kulacs, uzsonnás doboz, ceruza, füzet, gumis mappa, toll, persely is akad. Így bárki megtalálhatja könnyedén a neki tetsző tárgyat, melyet kedvenc játéka figurái díszítenek.

Népszerűségének oka

Népszerűségének kulcsa abban rejlik, hogy a játékosok együttműködhetnek, játszhatnak más játékosokkal. Világokat fedezhetnek fel, építhetnek, rombolhatnak, felhasználhatják az ott található nyersanyagokat, saját eszközöket, építményeket építhetnek, de ha akarnak, harcolhatnak a számítógép vezérelte ellenségekkel is akár. Tehát a játék gyűjtögetésre, barkácsolásra és harcra is használható. Na és persze hasonló mentalitású, hobbival rendelkező barátok szerzésére is. Mert bár számítógépes játék, bárhol játszható, többféle eszközzel is, így is közösséget épít, nem teljesen magányos, egyéni játék.

A svéd származású Markus Persson nem is sejthette, hogy ekkora népszerűségre tesz szert, mikor 2009-ben útjára indított. Pedig a növekvő számok azt mutatják egy kész aranybánya, hiszen havi szinten több mint 126 millió aktív játékossal rendelkezik és nő a követőbázisa évről évre, továbbá számos díjat elnyert. 12 éve már töretlen a népszerűsége, ami valamit jelent. Talán azért, mert, ahogy a kritikusok is fogalmaznak, „páratlan teret ad a kreativitásnak és az emlékezetes élményeknek”.