Blog

Karácsonyi díszek készítése papírból és dekorgumiból

2021.11.02 08:26
Karácsonyi díszek készítése papírból és dekorgumiból

A hosszabb, sötétebb estéket és azt, hogy nem lehet a hideg miatt sokat a szabadban tölteni, ki lehet használni valami alkotó tevékenységre. Érdemes már most nekiállni és saját kezűleg készített karácsonyi dekor díszeket, karácsonyfadíszeket készíteni papírból, dekorgumiból, termésekből. Nagyon jó program egyénileg vagy családdal is. Ráadásul megvan annak a sajátos bája, hogy házilag, személyesen készített díszek díszítik a lakást, nem boltból, készen vásároltak.

 

Így készíts dekorgumiból díszeket

Már kaphatóak öntapadós dekorgumik és sima felülettel rendelkező dekorgumik is, melyek formára vághatóak, de olyan is akad, mely teljesen kész, csak fel kell tenni a falra, bútorokra, ablakra. A kész dekorgumiknál csak meg kell tervezned, mi hova kerüljön és feltenned. A sima dekorguminál viszont körül kell rajzolni, kivágni, összeragasztani a kívánt formákat, mielőtt feltennéd. A dekorgumi csomagnál minden hozzávaló egyben megtalálható, a csomagban.  Előbbivel sok időt megtakaríthatsz, könnyebb, egyszerűbb, praktikusabb, utóbbinál viszont szárnyalhat a képzeleted, egy egész karácsonyi világot is megálmodhatsz és elkészíthetsz akadálytalanul. A készen összeállított kreatív csomag segítségével szintén bármit megvalósíthatsz, amit eltervezel. Dekorgumiból nem csak ablakdísz készíthető, hanem karácsonyfadísz is. A kivágott formára csak egy aprócska lyukat kell vágnod és zsineggel rögtön fel is tudod erősíteni a fára. Vannak kifejezetten csillogó, csillámos dekorgumik is alapanyagnak. De asztaldíszek is varázsolhatóak belőle.

Így készíts papírból díszeket

Készíthetsz díszeket papírból is. Bár kevésbé tartós, mégis mutatós, egyszerűbb formája az alkotásnak. Nem kell hozzá csak megfelelő színes papír, olló, filc, festék és ecset, ragasztó, zsinór. Készíthetsz papírból füzéreket, felakasztható karácsonyfadíszeket, ablakdíszeket, adventi naptárakat is. Ha egy sablont készítesz, vagy készen veszel stencilt, akkor azt újra és tudod hasznosítani, több papír kivágásához is. Így könnyebb több azonos formát készítened.

Mindegy, hogy papírból vagy dekorgumiból szeretnél karácsonyi díszeket készíteni, az alkotás, a kreatív kézműveskedés kellemes időtöltés lesz. És hidd el, a legszebb, legmutatósabb, legegyedibb és legjobban szívhez szóló díszek ezek lesznek és a legértékesebbek is mindenki számára, mert szívből készülnek, saját kezűleg.