Fotópapír

Nyomtasd ki otthon a fényképeidet!

Fotópapír és megfelelő nyomtató segítségével az otthonodban, saját kezűleg is elkészítheted a fotóidat, ezáltal könnyen megőrizheted az emlékeidet is kézzelfogható formában, fényképekkel.Az otthoni fotónyomtatásról!

Korábban a fénykép egyike volt azoknak a dolgoknak, melyek tökéletesek voltak emlékőrzésre, emlékeztettek bennünket fontosabb eseményekre, nyaralásokra, esküvőre, születésnapokra, ünnepségekre, felejthetetlen élményekre, vagy emberekre, rokonokra, barátokra. Akkoriban ezeknek a képeknek az elkészülésére napokat, olykor heteket kellett várni, míg elkészültek a beadott üzletben. Ma, a digitális fényképészeti technológia fejlődésével már megoldható, hogy otthoni környezetben, saját magunknak előhívjuk az emlékek e formáját, szinte pillanatok alatt. Már hétköznapivá és elérhetővé vált az otthoni fotónyomtatás. Bárki a telefonján, laptopján, számítógépén tárolt fotóit elkészítheti otthon, hogy aztán fényképalbumokba rendezze az utókor számára és megőrizze ily módon.

A 90-es évek elején kezdtek elérhetők lenni az első tintasugaras nyomtatók, melyekkel már képesek lehettünk otthoni körülmények között is jó minőségű fényképeket nyomtatni. Majd megjelentek a lézernyomtatók. Azóta pedig egyre jobb, gyorsabb, fejlettebb nyomtatók segítségével készülhetnek el a fényképek.

A fotópapírról jó, ha tudod!

Ha szeretnéd a képeid egy részét örökre megtartani, akkor ezekre a dolgokra figyelj oda! Hagyományos fotópapírokon kívül, megjelentek a két oldalon nyomtatható fotópapírok is. Már elérhetőek fényes, vagy matt kivitelben is. Fontos mérlegelni a nyomtató és a fotópapír kiválasztásakor, hogy milyen célra fogod leginkább használni.

Nyomtatópapír választásánál erre figyelj!

Ahhoz, hogy eldöntsd, milyen számodra a megfelelő fotópapír, figyelembe kell venned számos dolgot! Fotópapír vásárlás előtt fontos tudni, hogy milyen nyomtatóba szeretnéd használni a fotópapírt, azaz a nyomtató típusát. Azt se árt tudnod, mit szeretnél nyomtatni, milyen méretű és formátumú papírra van szükséged hozzá. A fotópapír minősége is fontos. Ehhez nem mindegy, melyet a papír súlya, a vastagsága, mert ez határozza meg a minőségét. Ehhez tartozik egy szám. A szám minél nagyobb, a papír annál vastagabb, és annál jobb minőségűnek számít. Jó tudnod, melyik osztályba tartozik a papír. Az A osztályú fotópapír a legjobb. Kifejezetten érdemes ilyet használni, ha kétoldalas nyomtatást szeretnél, mert ennél a fajta fotópapírnál a tinta nem verődik át a másik oldalra. A B osztályú fotópapír előnye, hogy minden típusú nyomtatóhoz és fénymásolóhoz alkalmas. A C osztályú fotópapír gyengébb minőségű, de költséghatékonyabb, gyakori használatnál kíváló.