Szűrés
Termék státusza
Kinek?
Mesehősök, design
Termékcsoportok
Alcsoportok
Gyártó

Gyurmázás

Gyurmázni jó!

Gyurmázni meglehetősen szórakoztató dolog. És nem csak gyerekeknek ajánlott! A gyurmázás és az alkotás folyamata, valami megformázása rendkívül jó stresszlevezető, és amit nem is gondolnánk, számos dolgot fejleszthetünk is vele. Egyszerű, könnyen beszerezhető alapanyag, melyből gyönyörű dolgokat készíthetünk.


4termék 14

Erre is jó a gyurmázás!

A gyurmázás kellőképpen erősíti a kéz izmait, megdolgoztatja a karokat, azon belül is a csuklót, a kézfejet, az ujjakat. Az izmok gyurmázás közben intenzívebb igénybevételnek vannak kitéve, mint a legtöbb játék során. Ez nagyon jó írástanuláshoz, vagy különböző egészségügyi gondok után rehabilitációként. Nagyon jól fejleszti a kéz-szem koordinációt is, mely szinte minden emberi tevékenységnél kiemelt szerepet játszik. A kézügyességet és a finommotorikus képességeket is fejleszti. Erősíti a tapintást, az érzékelést. A formázása térben való alkotást, térbeli gondolkodás készséget szintén javítja. A kreativitást, a gyurmázó fantáziáját, a képzelőerejét, a megfigyelőkészséget és az odafigyelést, koncentrációt szintén erősíti.

Továbbá tökéletes időtöltés, nagyon jól le lehet vezetni vele a stresszt, a napi gondokat, a feszültséget, az szomorúságot is.

Alkotni jó!

Előnye, hogy mindenféle formát létre lehet hozni vele. A profibb, nagyobb kézügyességgel rendelkezőknek is jó hobby, de az egyszerűbb, kevesebb tudással rendelkező emberek, gyerekek is nagyszerűen tudják használni. Sokféle színben kapható a gyurma, ami lehetővé teszi, hogy tájkép, jeles napokra valami jellegzetes, ajándék, de kíváló asztali dekoráció, könyvespolcra dísz is lehet belőle. Készülhetnek faliképek, de gyümölcsöket, virágokat, emberalakokat is lehet alkotni vele.

Nem csak gyerekeknek!

Azt gondolják sokan, hogy a gyurmázás kifejezetten kisgyermekek számára kifejlesztett időtöltés, annak tökéletes, de felnőtteknek nem. Pedig az idősebb korosztály is meglelheti az örömöt a kreatív alkotásba és a gyurmázással készülő figurákba.

Gyurmázás kisgyermekeknek

A kicsiknek pedig azért különösen jó a gyurmázás, mert kellőképpen fejleszti a kézügyességük, felkészíti őket a finomabb, kisebb kézmozdulatokra, az írásra. Ugyanakkor gyorsan elsajátíthatják hozzá a kellő tudást, hamar sikerélményeket tudhatnak magukénak az alkotással, fejlődik a kreativitásuk is nagymértékben és a fegyelmezettségük is. Az elmélyült, zavartalan, szabályok nélküli játékot, az alkotás, teremtés varázsát is megélhetik a gyurmázással.