Szűrés
Termék státusza
Kinek?
Mesehősök, design
Termékcsoportok
Alcsoportok
Gyártó

Háztartási papír

A háztartás nagy segítői a háztartási papírok!

Háztartási papírok, a zsebkendő, a konyhai kéztörlő, a toalettpapír, a szalvéta, vagy a sütőpapír mindennapos használati dolgok. Segítik az életünk, könnyebbé, komfortosabbá teszik. Ráadásul a papír egy olyan alapanyag, melynek gazdaságos az előállítása, újrahasznosítható, és sokoldalúan is felhasználható, anyagának, sokszínűségének köszönhetően.


1termék 11

A háztartási papír használatának előnyei

Az ember ma már el sem tudná képzelni az életét komfortosság nélkül. Pedig volt idő, mikor nem volt kéznél toalettpapír, zsebkendő vagy a különböző háztartási munkákat megkönnyítendő háztartási papírok, mint mondjuk a törlőpapír.

A papír azért hasznosítható jól ezen a területen is, mert sokoldalú anyag, többféle megjelenési formával.. Könnyen át lehet alakítani, lehet rá rajzolni, írni, nyomtatni, jól színezhető, kivághatóak belőle dolgok, ragasztani lehet rá vagy belőle, nagy nedvszívásra képes, csomagolni lehet vele. Ráadásul gazdaságosan előállítható és újrahasznosítható, így környezetkímélő anyag. Épp ezért, na meg a sokoldalúsága miatt használják előszeretettel magánszemélyek a háztartásokban, a mindennapokban, de kereskedelmi, ipari intézmények is a háztartási papírokat.

Papír történelem

papír mesterséges anyag, melynek a története az ókori egyiptomi időkre, körülbelül a 16. századig vezethető vissza. A neve a görög papiruszból származik, mely anyagból korábban készült a papír. A 19. században jelentősen átalakult és jóval könnyebb lett a papírgyártás. Mikor elkezdték használni a gőzhajtású papírmalmot, melyben fából is elő tudták állítani a papírgyártáshoz szükséges rostokat, akkor jelentős növekedésnek indult a kereslet és a gyártás is. Jelenleg a papírgyártás a globális fakitermelés kb. 35%-áért felelős. Mivel újrahasznosítható a legtöbb papír, így a környezetszennyezése nem jelentős. Az újrahasznosított papírból jelenleg készül rajzlapok és írólapok, csomagoló- és tároló anyagok is. De egyre több dolog készül újrahasznosítással papírból.