Szűrés
Termék státusza
Kinek?
Mesehősök, design
Termékcsoportok
Alcsoportok
Tulajdonságok
Méret
Gyártó

Iskolatáska felsősöknek

A legtöbb esetben ajánlott az iskolatáskát, ha korábban nem is, de felsős kortól lecserélni, egy korszerűbb, életkornak megfelelő táskára. Ahogy nő a gyermek, úgy változnak az igényei, ízlése, az iskolaszerek mennyisége, nagysága, és nő ő maga is egyre nagyobbra, magasabbra. Már más színek, minták tetszenek neki nagy valószínűség szerint, ciki lesz az eddig favorizált minta. És az eddigiektől kicsit eltérő funkciókat fogunk elvárni egy felsős iskolatáskától. Így érdemes legkésőbb felsőben egy új iskolatáskát választani.


15termék 115

Felsős iskolatáskát az alábbiak szerint érdemes választani!

Felsőben a tanszerek, kiegészítők mennyisége, súlya megnő, ahogy a gyermek testmagassága is, ezért az eddigi táska mérete, kialakítása már nem lesz teljesen alkalmas. Felsős iskolatáska vásárlásnál már merőben új szempontokat kell figyelembe venni, mint egy alsós iskolatáskánál. Ekkor leginkább a mintáján van a hangsúly és a súlyán, nem a kialakításán. Sokkal inkább sportosabb kivitelben a nyerő az iskolatáska.

Így válasszátok ki a megfelelő iskolatáskát felsősöknek!

A felsős iskolatáska választásnál meg annyira nem fontos, hogy legyen rajta kulacsnak hely vagy éthordó doboznak, ahogy az sem elsődleges szempont, hogy egy vagy két részből áll a pakoló felület.

Iskolatáska kialakítása

A felsős gyerekeknek már nem szükséges a merevfalú, keményített iskolatáska, hiszen nem kell annyira óvni, védeni a tanszereket, könnyebben megtalálják a táskában a keresett dolgokat és már jobban tudnak rájuk vigyázni is. Ezért a számukra már a nagyobb méretű, de puha falú, könnyebb, sportosabb iskolatáska az ajánlott. Viszont a párnázott, ergonómikus hátkialakítás továbbra is rendkívül fontos, a gerincük védelmében. A táska hátoldala teljes felületével a gyerek hátához illeszkedjen, mert ez tehermentesíteni a gerincoszlopot, amivel elkerülhető a gerincferdülés és a súlyelosztás is jobb. Ami még fontos, hogy az iskolatáska mérete tökéletesen passzoljon a gyerek magasságához és testalkatához, vagy legalább lehessen igazítani, állítani a vállpántokon. A vállpántok kellően párnázottak legyenek, hiszen a táskába pakolandó súly is évről évre nő a tankönyvek, tantárgyak számának növekedésével. Erre azért van szükség, mert így arányosan terhelődik a váll és hátizom, nem nyomja meg annyira a gyermek vállát.

A felsős iskolatáska anyaga

Ami még fontos szempont a megfelelő iskolatáska kiválasztásánál, hogy milyen anyagú és minőségű. A jó minőségű iskolatáskák bőven kibírnak legalább két iskolai szezont, de olykor még többet is. Érdemes hát odafigyelni a minőségre, a táska anyagára, varrására, hogy mindenképp stabil, strapabíró legyen!

A felsős iskolatáska kinézete

Kinézetét illetően felértékelődik a mintája, színe is ennél a korosztálynál. Ezért azt javaslom, választhasson szabadon a gyermek a rengeteg féle termék között, akkor szívesebben hordja majd és talán jobban is vigyáz rá huzamosabb ideig! Viszont érdemes elsősorban semleges mintákat javasolnunk számára, amelyek jóval időállóbbak, nem mennek ki a divatból egy fél szezon után! Már számos lehetőség akad, bőven találtok nálunk választékot!