Szűrés
Termék státusza
Kinek?
Mesehősök, design
Termékcsoportok
Alcsoportok
Gyártó

Üvegfestés

Üvegfestéssel tedd izgalmasabbá az otthonod!

Az üvegfestés az ablak és üvegfelületek különböző technikával, otthon is elkészíthető díszítése. Szebbnél szebb dolgokat lehet alkotni vele egészen egyszerűen.


4termék 14

Üvegfestés történelme

Az üvegfestés egy festészeti technika, melyet már a 6. században sikerrel használtak. Főként az építészetben, a különböző ablakfelületek díszítését szolgálta. Akkoriban még főként templomok díszítésében merült ki a használata, majd később az üvegdarabok összeillesztésével különböző kompozíciók is készültek, nemcsak ablakok. Hazánkban Róth Miksa révén vált képzőművészeti remekké az üvegfestés. Ma már mindenki számára hozzáférhetővé teszi az alkotás örömét az üvegfestés az alapanyagok és technikák változásával, egyszerűsödésével.

Mit lehet díszíteni üvegfestéssel?

Legfőképpen ablak és tükör felületeket, de bármilyen más, üvegből készülő használati tárgyakon megjeleníthetők minták az üvegfestés segítségével. Dísztárgyakon, vázákon, mécses tartókon, üveglapokon, óralapokon, lámpaburákon is használható.

Túl sok előkészület, eszköz sem kell ehhez a technikához. Az alapot meg kell tisztítani, zsírtalanítani, majd erre felvinni a sablont, üvegmatricát, vagy a kontúrt és színezni, festeni.

Fényvarázs formával, matrica segítségével, vagy kontúrozva és festve, számtalan jelenet, kép, minta felvihető. Csak a képzelet szab határt, mi kerül a felületre. Megjeleníthetők nevek, élethelyzetek, a mindennapokból jelenetek, ünnepi dekorációk, de különböző formák, minták is.

Az üvegen így átszűrődő színek, a fény játéka gyönyörű végeredményt biztosít. Nem beszélve arról, hogy nem csak mutatós és remek dísze lehet a lakásnak, hanem egy nagyszerű hobby, elfoglaltság is lehet az üvegfestésből.