Szűrés
Termék státusza
Kinek?
Mesehősök, design
Termékcsoportok
Alcsoportok
Gyártó

Húsvéti tojásfestés

Húsvéti tojásfestés, egy kedves népszokás

A húsvét fontos keresztény, és családi ünnepnek számít hazánkban. Számos népszokás él vele kapcsolatban. Az egyik ilyen a húsvéti tojásfestés. A tojások héjának különféle módszerekkel történő díszítésének művészete igazán izgalmas művelet.  A húsvéti tojásfestés matricával pont ilyen.


3termék 13

Tojásfestés, mint hagyomány

A tojás, mint ősi életszimbólum került az ünnep középpontjába a locsolkodással együtt. Az ilyenkor festett tojások hagyományos színe a piros és a locsolóknak készülnek. Ám ma már rengeteg szín, minta, forma létezik a tojásfestésben. A tojások díszítése ilyen formában, más kultúrákban is egyre elterjedtebb.

Nagyszerű hagyomány, melyet érdemes életben tartani. Egy olyan izgalmas, közös program, melyet a nők, lányok a kisgyermekekkel közösen végezhetnek.

Így díszítsd a húsvéti tojásokat!

A tojásfestésnek számtalan módja létezik. Készülhet tojás kézzel festve, pingálva, festékkel vagy természetes színezékkel színezve, de lehet karcolt, rátétes, mosott, vésett, viaszolt, csipkézett, varrott, metszett, patkolt, faragott, maratott, patkolt is. Felragasztott formákat is tehetünk rájuk. Mindegyik mutatós módja a tojások díszítésének. Viszont, ha a könnyebbik utat választanád, mely nem jár annyi koszolással, díszítsd a tojásokat húsvéti matricával vagy fóliával

Így díszítsd a tojást húsvéti tojásdíszítő fóliával!

A tojásdíszítő fólia keményre főzött vagy kifújt tojásokon is jól mutat. Szorosan rátapad a tojásra a fólia, mindösszesen 3 másodperc alatt, és gyönyörű hímes tojást kaphatsz így.

Így díszíts hagyományos festékkel!

A tojásfestéket némi vízzel old fel, majd tedd bele az előre lefőzött tojásokat, míg a kellő színt el nem érik. Ha tartósabb színre törekszel, tegyél bele egy teáskanál ecetet is.

Díszíts tojást tojásfestő fóliával, vagy a hagyományos módon, mindenképp kellemes időtöltésben lesz részed, vagy egy klassz, közös, izgalmas családi programban.